DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat

1976

Retro – Motokrosszosból F1-es pilóta

Több mint egy évtizedig kétkerekűkkel versenyzett a svéd Conny Andersson, aki a maga idejében a legidősebb Formula-1-es újonc volt, és övé az egyik legrövidebb pályafutás is: öt verseny alatt 9 kör.

részletek

Retro – A legfurább F1-es történet

Persze a címben megfogalmazott megállapítás kissé szubjektív, de az tény, hogy nem sok annyira különös eset esett meg a királykategória történetében, mint Masahiro Hasemivel...

részletek

Retro – Csata után irány a kórház

Hunt és Lauda 1976-os világbajnoki harcának fontos állomása volt az F1-es Kanadai Nagydíj. A verseny első két helyezettje nagy ütközetet vívott, aztán mindketten orvosi ápolásra szorultak.

részletek

Formula Junior: Szörnyűség a Nürburgringen

A Formula Junior sorozat rendhagyó részében a 39 évvel ezelőtti Német Nagydíjra utazunk vissza: arra a versenyre, melynek nyomait az F1 legendája, Niki Lauda a mai napig magán hordozza.

részletek

Retro – A Hunt-Lauda harc elfeledett fejezete

Az F1 történetének egyik legbotrányosabb versenyét rendezték e napon: az 1976-os Brit Nagydíj első helyének sorsa csak bő két hónappal a leintés után dőlt el. A szurkolói haragtól féltek...

részletek

Retro – Győzelem hat keréken

Többen az F1 történetének legemlékezetesebb autójaként emlegetik a Tyrrell P34-esét, amelyet hat kerékkel szereltek fel. A konstrukció egyetlen futamgyőzelmét ezen a napon, az 1976-os Svéd Nagydíjon szerezte.

részletek

1976 – az emlékezetes szezonok sorából

Az 1976-os évről – így utólag – a legtöbbeknek az jut eszébe, hogy akkor rendezték a bonyodalmas montreáli olimpiát, illetve a Viking űrszonda leszállt a Marson. Az F1 rajongói egészen más okból emlegetik ezt az évet.

részletek

Retro – Huntnak esett a legjobban

A pályán nem tettek keresztbe egymásnak, sőt, igazi kard ki kard-csatát sem vívtak egymással a versenyeken, mégis, James Hunt és Niki Lauda rivalizálására úgy emlékszik mindenki, mint az F1 egyik legnagyobb párharcára. Retro rovatunk mai írásában a '76-os bajnoki címről döntő Japán Nagydíjról emlékezünk meg.

részletek

Retro – Ickx autója kettészakad a hóesés után

E napon rendezték az 1976-os F1-es szezon utolsóelőtti versenyét, melyen Niki Lauda James Hunt újabb győzelme ellenére is életben tartotta világbajnoki esélyeit, Jacky Ickx pedig egy rettenetes balesetet úszott meg könnyebb sérülésekkel a Watkins Glen-i pályán.

részletek