DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Russell: Szörnyű, hogy ez van hétről hétre

A Mercedes pilótája arra biztatja a kommentelőket, hogy kétszer gondolják át, mielőtt leírnak vagy kitesznek valamit a közösségi médiás felületekre, mert tűrhetetlen az, ami tapasztalható.

George Russellt is megkérdezték a monzai hétvége kezdetén arról, hogy mit szól a nyilván, közösségi médiában tapasztalható bántalmazásokról, gyűlöletbeszédről: a Mercedes pilótája szomorúan fejezte ki döbbenetét a szurkolói viselkedéssel kapcsolatban.

„Hihetetletnül szörnyű, hogy ezt látjuk hétről hétre attól függően, hogy éppen mik a legfrissebb hírek. Túl sok ez már... Nem hiszem, hogy mi szervezetként tehetünk bármit, ennek ebbél messzebbre kell nyúlnia, a közösségi média tulajdonosainak vagy a kormányoknak kell tenniük valamit. Rengeteg ilyen történik, mi pedig csak próbáljuk jelenteni a legtöbb ilyen felhasználót” – mondta a Formula.hu jelenlétében Russell.

-00122037_152



„Mi a Mercedesnél együtt dolgozunk egy szervezettel, hogy megpróbáljuk limitálni ezt a jelenséget, ez legalább valamit, amit csinálunk. De ez végül nem gátolja meg az embert abban, hogy elküldte azt a tweetet, kitegye azt a posztot, akármit. Az az üzenet, hogy ha bárki gondol valamit egy posztról, azt gondolja át még egyszer és ha negatívnak érzi, akkor ne csinálja. Sajnálatos, hogy ezzel szembesülünk” – tette hozzá a brit.

Nagyjából ugyanerről beszélt a világbajnok Max Verstappen is: tényleg elhatalmasodott az F1-es fórumokon, felületeken (is) ez a viselkedés, amelynek most már gátat kell szabni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: