DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen is elítéli az interneten gyűlölködőket

A Holland Nagydíj után nagy port kavart Yuki Tsunoda esete, aki látszólag értelmetlenül hajtott vissza sérült autójával a pályára. Verstappen elítéli az interneten gyűlölködőket.

Max Verstappen egyértelmű nyertese volt a Yuki Tsunoda által okozott virtuális biztonsági autós fázisnak Zandvoortban, a rajongók pedig egyből el is kezdték gyártani az összeesküvéselméleteket, hiszen az AlphaTauri épp a Red Bullnak kedvező helyzetet idézett elő.

Hannah Schmitz neve először a Hungaroring után került be a köztudatba, aki a Red Bull stratégiai vezetője, ott egy remek taktikával vezette győzelemre Verstappent, aki a 10. helyről rajtolt. Ezúttal azonban a rosszindulatú emberek céltáblájává vált Schmitz, akit meggyanúsítottak azzal, hogy az ő fejéből pattanhatott ki az ötlet, miszerint egy VSC-fázissal segítsék győzelemhez az egyébként is alighanem sima siker felé tartó hollandot Tsunoda közbenjárásával.

„Nem korrekt, amit ezek az emberek csinálnak, és örülök, hogy kitettük azt a közleményt” – kezdte Verstappen a Formula.hu jelenlétében megtartott sajtótájékoztatón. „Az ehhez hasonló dolgoknak nem lenne szabad megtörténniük. Kezdjük ott, hogy nevetséges az egész. Mégis ki gondolja úgy, hogy ebben a sportban ilyesmi egyáltalán megtörténhet?” - tette fel a kérdést a címvédő.



„Hannah, amennyire én tudom, most nem is utazott el Olaszországba, de nem gondolnám, hogy meg kellene ezt beszélnünk. Talán ha majd találkozunk, megemlítem, de nem szeretnék ezekre az emberekre időt pazarolni, mert egyszerűen nem érnek annyit.”

A holland szerint a közösségi média nagyszerű dolog, ugyanakkor teret ad az ilyen eseményeknek is, ami ellen komolyabban és határozottabban kellene fellépniük az üzemeltetőknek: „Ha valakit tiltanak, csak csinál egy új felhasználót és folytathatja is tovább az ítélkezést, ha pedig az IP-címét tiltják, akkor is talál valami más megoldást. Ki kellene találni valamit ez ellen.”

„Mindenesetre nagyon örülök, hogy megnyertük a versenyt Hollandiában és nem nagyon izgat, hogy mit gondolnak az emberek a közösségi médiában. Meg kell előznünk, hogy ehhez hasonló dolgok a jövőben is megtörténjenek, remélhetőleg a közeljövőben már nem lesz erre lehetősége senkinek.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: