DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Newey balesete súlyosabb volt, mint hittük – Ecclestone sietett a segítségére

Súlyosabb sérüléseket szerzett a közelmúltban elszenvedett kerékpáros balesete során Adrian Newey, mint azt sokan gondoltuk. Bernie Ecclestone sietett a tervezőzseni segítségére.

Elvitathatatlan tény, hogy Adrian Newey az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb koponyája, aki megfordult a száguldó cirkuszban. Már több világbajnok versenygép tervezésében is oroszlánrészt vállalt, most pedig Max Verstappennel vannak tűzközelben.

Azonban egy baleset hátráltatta Newey munkáját az elmúlt hetekben - amint arról mi is beszámoltunk -, ami a Red Bull teljesítményére is kihatott, hiszen Törökországban komolyabb hátrányban voltak a Mercedesszel szemben. Mostanra már jobban érzi magát a Red Bull főtervezője, és Dr. Helmut Marko szerint ez meg is látszik majd az RB16B tempóján.



Az viszont, hogy mennyire súlyosak voltak Adrian Newey sérülései, amit egy horvátországi kerékpározás alatt szedett össze, csak most derült ki: „Eléggé súlyos baleset volt. Adriannek több csontja is eltörött és fejsérülést is szenvedett” – mondta el Marko az F1-Insidernek.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy régi jó barát épp jókor volt jó helyen, és azonnal segíteni tudott: „Szerencsére Bernie Ecclestone éppen Horvátországban volt, ahol megvannak a kapcsolatai, így elintézte, hogy Adrian azonnal a lehető legjobb orvosi ellátásban részesüljön és még azt is elintézte, hogy haza kerüljön Angliába.”

Jelenleg Max Verstappen előnye csupán 6 pont a világbajnoki összetettben Lewis Hamiltonnal szemben, így valóban szükség lehet Adrian Newey tudására, hogy megtartsa ezt a csekély előnyt, de a csapatnak még talán a hollandnál is jobban kellene a tervezőzseni munkája, akik 36 pontos hátrányban vannak a Mercedes mögött.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: