DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy baleset hátráltatta Newey munkáját

Kerékpárral szenvedett balesetet a közelmúltban Adrian Newey. Ezt Helmut Marko erősítette meg, aki elmondta, az istálló technikai igazgatója azóta már visszatért és ismételten munkához látott.

Adrian Newey kulcsszerepet játszott a Red Bull sikereiben az elmúlt években. Az ő munkájának is köszönhető, hogy 2010 és 2013 között zsinórban négy világbajnoki címet nyertek a konstruktőrök között, valamint Sebastian Vettel révén az egyéni pontversenyben.

Az idei esztendő eddig igazán jól alakul az energiaitalosok számára, hiszen még mindkét fronton harcban vannak a bajnoki győzelemért, Max Verstappen pedig fantasztikus formában van jelenleg és vezeti a tabellát. A technikai igazgató viszont több hétre kidőlt egy kerékpárral elszenvedett baleset miatt, Helmut Marko pedig elárulta mekkora veszteség volt számukra a hiánya.



„Jól állunk, de természetesen Newey az alappillér. A hiánya főleg a motivációnkon látszott meg, azt pedig nem tudhattuk mennyire súlyos a sérülése. Több műtéten is át kellett esnie” ─ idézte Marko szavait a PlanetF1.

A szakember szerint akkor érezték igazán, mennyire szükségük lenne Newey tapasztalataira, amikor visszatért, miután azonnal problémákra bukkant.

„Most még nem teljesen fitt, de készen áll arra, hogy elvégezze a munkáját, és azonnal felismerte azokat a nehézségeket, amelyekkel Törökországban szembesültünk a beállítások tekintetében. A jövő héten lesz egy megbeszélés, Milton Keynes-ben, melyen Verstappen is jelen lesz, hogy újra a csúcson legyünk a futóművet illetően” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: