DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Majd eljárunk templomba!

Annyira kiszámíthatatlan lehet a szezon vége, hogy talán már aggódni is felesleges miatta. A Red Bull sem teszi, a felkészülésre viszont megvannak a módszereik.

Hat verseny van hátra a 2021-es szezonból. A jelenlegi állás szerint a konstruktőri bajnokságban a Mercedes, az egyéniben Max Verstappen van előnyben, és sokan hangsúlyozták is már, hogy mennyire kiegyensúlyozott a küzdelem. Idén talán már a „felségterület” szót is elfelejthetjük a pályákra vonatkozólag, annyira nem lehetett teljes bizonyossággal megmondani, ugyan hol ki lesz a jobb.

A maradék időben is erre számíthatunk, az erőviszonyok folyamatos, leheletnyi billegésére, az ismert helyszíneken legalábbis mindenképp. Azonban az év végén csatlakozik két új szereplő, Szaúd-Arábia és Katar is, ahonnan senkinek semmi információja nincs.

Sem a Red Bull, sem a Mercedes munkájára nem lehet panasz, egyikük sem hátrált meg, és el is mondták, nem is terveznek egészen addig, amíg dűlőre nem jutnak a bajnoki címet illetően. A kihívók csapatfőnöke, Christian Horner a szezon utolsó szakaszára, különösen az ismeretlenre fordulva mesélt arról, hogyan készül majd a csapata a hajrára. „Minden második vasárnap eljárunk a templomba, és meglátjuk, mi lesz!” – humorizált.



Komolyabbra fordítva a szót, persze úgy dolgoznak, ahogy eddig is. „Szimulációkat futtatunk, elvégezzük a házi feladatunkat, a lehető legjobban dolgozunk. Megpróbáljuk a lehető legtöbb adatot gyűjteni a helyszínekről, és abból indulunk majd ki. Egyszerre csak egy versennyel szabad foglalkoznunk” – avatott be a felkészülésbe. Az eddigi erőfeszítésekkel egyébiránt elégedett, megdicsérte kollégáit az elmúlt hetekért. „A lehető legtöbb pontot gyűjtöttük azokon a pályákon, ahol a Mercedes hihetetlenül erős volt, az elmúlt három versenyen, ez pozitívum.”

De az egész szezon hasonlóan tetszik neki, és úgy véli, mindenki izgalmas befejezésre készülhet. Rengeteg „apróság” zavarhat még be mindkét csapat terveibe. „Az egyik legjobb dolog az idei szezonban, hogy mennyire változatos a győztesek szempontjából. Kár, hogy jövőre ez megváltozik. Néhány váratlan dolog persze közbeszólhat majd. A motorbüntetések szerepet játszhatnak a jövőben a versenyeken, és az időjárás is kulcsfontosságú lehet. Lenyűgöző lesz látni ebben a két hónapban, hogyan végződik majd” – mondta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: