DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Mégsem rombolják le Schumacherék gokartpályáját

Egy ideig úgy tűnt, a pénz és az üzleti érdek dönti el a híres, kerpeni gokartpálya sorsát és hamarosan eltüntetik a föld színéről. A hatóságok azonban közbeléptek és megmenekül a komplexum.

A Formula-1 rajongói betéve tudják, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher versenyzői pályafutása a kerpeni gokartpályán kezdődött hosszú évtizedekkel ezelőtt. Az Erftlandring névre hallgató pályakomplexumon kezdte elsajátítani a vezetés csínját-bínját, de úgy tűnt, hogy története hamarosan véget ér.

Néhány hónapja olvashattunk arról, hogy az 1980-ban, Köln mellett megnyitott centrumnak valószínűleg befellegzett. Nagyjából két éve már annak, hogy a közeli Hambacher erdő nagy részével együtt a gokartpálya területére is rátette a kezét az RWE energetikai vállalat, hogy kibővítse bányászati tevékenységét.

Mégsem rombolják le a Schumacher által híressé tett gokartpályát


Ez az erdő és a pályakomplexum teljes eltűnésével járt volna és eddig úgy tűnt, erre minden engedélye meg is volt a vállalatnak. A környezetvédelmi hatóságok azonban sikerrel torpedózták meg a lignitbányászattal foglalkozó cég tervezetét, így megtiltották az érintett erdőterületet és a kerpeni pályacentrum sorsát befolyásoló tevékenységet, limitálva a lignitbányászatot az ominózus helyszíneken.

Ezzel hivatalosan is megmenekült a „Michael Schumacher Gokart-központ” a teljes eltűnéstől. A legendás német pilóta már bő hat éve vívja élete legnagyobb harcát, súlyos következményekkel járó, 2013-ban történt síbalesetéből lábadozva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: