DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Idegsebész: Jelentősen megváltozott Schumacher teste

Egy teljesen más fizikumú embert kell elképzelnünk, mint az emlékeinkben élő Michael Schumacher. Az agysérülés óta eltelt hat évben degenerálódott testfelépítése.

Egy olasz idegsebész szavait kapta fel a Formula-1-gyel foglalkozó nemzetközi média. A bolognai Nicola Acciari arról beszélt, hogy Michael Schumacher fizikumát számottevően megváltoztatta a síbaleset óta eltelt hat év.

„Egy teljesen eltérő személyt kell elképzelnünk, mint akit a pályákon láttunk, jelentősen megváltozott szervi, izomzati és csontvázi felépítéssel. Ez mind az elszenvedett agyi trauma eredménye” – olvasható Acciari figyelmeztetése többek között a Mirror és Diario Uno oldalán. Fontosnak tartjuk kiemelni: egyik forrás sem állítja, hogy az olasz orvos részt vett volna Schumacher kezelésében.



A család elzárkózása révén csak feltételezni lehet, milyen állapotban van jelenleg Michael Schumacher. A kevés kapaszkodó egyike a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökétől, Jean Todttól származik, aki azt mondta, „az igaz, hogy az idei Brazil Nagydíjat Svájcban néztem, Michaellel együtt” – ez a nyilatkozat még 2018 végén hangzott el tőle. Szeptemberben a francia sajtóban szivárgott ki, hogy Schumacher őssejtkezelésen esett át Párizsban.

Schumacher egyik orvosa, Jean-Francois Payen, aki öt évvel ezelőtt bejelentette, a német már nincsen kómában, az In Touch lapnak beszélt arról decemberben, hogy időnként meglátogatja a családot, és megbeszéli velük, lát-e javulást. Egy és három év közti időtartamú tervet dolgoztak ki a felépülésre, tette hozzá.

Kevésbé kézzelfogható a hétszeres világbajnok feleségétől, Corinna Schumachertől származó nyilatkozat, amelyet férje 51. születésnapja alkalmából adott: „A nagy dolgok apró lépésekkel kezdődnek. A sok kicsi részecske óriási mozaikká állhat össze” – mondta Corinna január 3-át megelőzően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: