DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton: Nem izgatom magam a lovagi cím miatt

Az utóbbi időszakban Nagy-Britannia rendkívül sikeres volt a motorsportokban, ennek ellenére más sportokhoz viszonyítva keveseket ért az a megtiszteltetés az F1-ben, hogy lovaggá ütötték volna őket.

Az elmúlt évtizedben Nagy-Britannia egyre sikeresebbé vált a motorsport világában, azonban a motorsport Nagy-Britanniában ennek ellenére nem tudta olyan szinten megtartani népszerűségét, mint a krikett, vagy a labdarúgás.

Sir Jackie Stewart az utolsó Formula-1-es pilóta, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a királynő lovaggá ütötte, illetve az utolsó olyan személy, akinek köze van a Formula-1-hez és ma már a Brit Lovagrend tagja, az a Williams alapítója és egykori főmérnöke, Sir Patrick Head.



A Brazil Nagydíjon ismét nekiszegezték a kérdést Lewis Hamiltonnak, hogy szeretné-e, vagy inkább várja-e, hogy őt is ez a megtiszteltetés érhesse: „Nem szeretek ezen gondolkozni. Már a puszta ténye, hogy az emberek megemlítenek engem ezzel kapcsolatban, egy igazi megtiszteltetés, de ez nem olyasvalami, amit el szerettem volna érni gyermekkorom óta” – mondta Hamilton, aki már az MBE kitüntetésében részesült, vagyis a Brit Birodalom Rendjének tagja.

„Ha egy napon meg is történne, akkor sem tudnám, hogyan kezeljem a szituációt. Álltam már őfelsége, a királynő előtt, aki csodálatos és az egész teljességgel hihetetlen volt. De még egyszer: egyáltalán nem járkál ez a gondolat a fejemben, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennék igazi brit, ahogyan azt sem jelenti, hogy most emiatt ne próbálnék még magasabbra jutni.”

„Ez nem olyasvalami, amire vágyakozva felnövünk, senkinek sem lehet ez az életcélja. Már azzal is rendkívül elégedett vagyok, hogy az MBE kitüntetésében részesültem, ez is elég nagy szó” – zárta gondolatait Hamilton, akinek Vettel is odaszólt néhány szót az interjú közben: „A kardot megtarthatod? Az elég menő lenne!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: