DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Hamilton autójával és trófeájával lepték meg a rákos kisfiút

Az ötszörös világbajnok hétvégi futamgyőzelmét a halálosan beteg Harrynek ajánlotta, aki korábban vette fel a kapcsolatot vele. Az egyszerre szívszorító és szívmelengető történet tovább folytatódott a Mercedes jóvoltából.

Lewis Hamilton már a Spanyol Nagydíj előtt megosztotta Instagramján a videóüzenetet, amelyet az ötéves Harry Shaw-tól kapott. A halálosan beteg kisfiú mercedeses relikviákkal és Hamilton fotójával kívánt sikeres szereplést a versenyre: „Hello Lewis Hamilton. Sok szerencsét kívánok, hogy megnyerd a futamot Spanyolországban, és köszönöm az összes ajándékot. Sok szeretettel Harrytől, viszlát.”

A kisfiúról szóló Twitter-oldalon a következő bemutatkozás szerepel: „2019. április 29-én az ötéves Harry Shaw-nak 7 napot adtak az életben. Segíts Harrynek pénzt gyűjteni a rákkutatásra, amíg lehetséges.” A közösségi oldal posztjaiból kiderül: a kisfiút már nem lehet megmenteni, de az adománygyűjtés még segíthet a Ewing sarcoma nevű csontrákban szenvedő gyerekeken, akikre elsősorban ez a betegség veszélyes.



Hamilton a megnyert barcelonai verseny után Harrynek ajánlotta győzelmét a közösségi médiában, az igazán lenyűgöző gesztus azonban ezután következett. A Mercedes elküldött Harry otthonába, Redhillbe egy Formula-1-es versenygépet, valamint a Spanyol Nagydíj győztesének járó dobogós trófeát és a pilóta kesztyűit. Ez volt az első alkalom három hét óta, hogy Harry a szabadban járt. A kisfiú a videóüzenetet még a kórházból küldte, utolsó napjaira tért haza.

Harry apja, James, akinek a karjaiból a kisfiú megnézte a versenyautót, a Sky Newsnak elmondta, gyermeke „el sem hitte, hogy Lewis Hamilton róla beszélt és a versenyt is neki ajánlotta. Úgy gondolja, Lewis a legeslegjobb barátja, ami egy ötéves fiú számára csodálatos érzés.”

Hozzátette, hogy az autót kísérő Mercedes-csapattagoktól – akik egyenesen Barcelonából érkeztek – Harry gyengesége ellenére is a kipufogóról és más részletről kérdezősködött. „A Mercedes sokat segített rajtunk ebben a sötét időben” – zárta a kisfiú édesapja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: