DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Raikkönen fia versenyezni akar, egy bökkenővel

A négyéves Robint inkább a motorok érdeklik – apja megpróbálja átszoktatni gokartra, de azt mondja, ha gyermeke táncolni akar, akkor is támogatni fogja.

A Formula-1-es nagydíjakon rendszeresen felbukkanó Robin négyéves: számos profi versenyző ennyi idősen már kipróbálta a gokartozást vagy minimotorozást. Apja persze jobban szeretné, ha a választás a négykerekűekre esne.

„Érdekli a versenyzés, de jobban szereti a motorokat” – mondta el Kimi Raikkönen a Motorsport-Totalnak. „Meglátjuk, hogy ez így marad-e. Nyáron be fogom ültetni egy gokartba, és meglátjuk, hat-e rá. A gyerekeknél sosem tudni, egyik pillanatban ezt akarják, a másikban azt. De függetlenül attól, mit választ, teljes mértékben támogatni fogjuk. Az sem érdekel, ha táncos akar lenni, amíg örömét leli benne. Bármi jobb annál, mint amikor egy fiatal csak cselleng és nincs jövője, vagy állandóan otthon ül és gépezik.”

 



Raikkönen életrajzi könyvéből tudhatjuk, hogy az Alfa Romeo pilótájának versenyzői pályafutása kezdetén gondot okozott az angol nyelvtudás hiánya. Fia már most jobban áll, mint egykor ő.

„Az angolja jobb, mint a finnje, biztos az angol nyelvű óvoda miatt. Ki tudja, talán pár német szót is megjegyez, ha tovább maradunk Svájcban. Egy gyerek könnyebben tanul, mint aki idősebb” – mondta, hozzátéve, hogy valószínűleg hároméves lányának, Riannának sem fog gondot okozni a nyelvismeret.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: