DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Milyen előnyei és hátrányai vannak a robogó használatának?

Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat az, ha van egy robogód, amit rendszeresen használsz? Gyakran merül fel ez a kérdés, többek között ezért is gondoltuk azt, hogy külön cikket szentelünk a válaszadásnak.

A cikkben az érem mindkét oldalával foglalkozunk. Vagyis a robogóhasználat előnyeinek az ismertetését követően igyekszünk megmutatni a potenciális hátrányokat is. Végül mindenféle elfogultság nélkül igyekszünk tanácsot adni neked annak kapcsán, hogy mikor passzolhat hozzád igazán egy robogó.

Ezekre az előnyökre számíthatsz, ha van egy robogód

Egy robogóval menet közben nem kell sebességet váltanod, tehát nem lesz bajod a kuplunggal sem, így gyorsabban sajátíthatod el a használatát is. Gyakorlatilag minimális üzemanyag-fogyasztással tudsz kalkulálni, ezért a robogózás szinte fillérekből is kijön az autókhoz képest.

Ha nagyvárosban használod, akkor a robogóval pillanatok alatt suhanhatsz át a dugókon és torlódásokon, miközben az autósok csak araszolnak melletted. Továbbá a költségek alacsony szinten maradnak, hiszen a biztosítás és az egyéb járulékos díjak összege minimális.

https-__momorobogo.hu_ - 2020 május - Cikk2



A robogóból ráadásul kevéske kipufogófüst is jön ki menet közben. Habár nem leszel teljesen zöld a használattal, ugyanakkor fontos lépést tehetsz a környezetvédelem érdekében.

A robogótartás esetleges hátrányai

Készülj fel, hogy robogót hajtva nem fogsz éppenséggel sebességi rekordokat dönteni. Sőt, még finoman is fogalmaztunk. A robogókat arra tervezték, hogy a nagyjából 50 kilométer/órás sebességet kényelmesen elérjék, de ezzel meg is lesz a képzeletbeli plafon.

Ezen tulajdonság fényében országjáró körútra vagy távoli utazásokra se egy robogó nyergén indulj el. Egyúttal arra se nagyon készülj, hogy a pirosnál dinamikusan le fogsz gyorsulni mindenkit. A robogókat arra tervezték, hogy kényelmesen eljuttassanak A pontból B-be, miközben a motorozás örömét is megtapasztalhatod egy bizonyos szinten.

Mikor érdemes robogóvásárlásban és -használatban gondolkodnod?

Hogyha nem akarsz minden egyes nap araszolni a városi dugóban, ehelyett inkább percek alatt beérnél a munkahelyedre. Akkor is neked való lehet egy praktikus robogó, ha a lakóhelyed közelében lasszóval sem lehet parkolóhelyet találni, és nem akarsz egy teljes órán át körözni esténként hazaérve.

Persze a robogóhasználat lehet hobbi, illetve hétvégi elfoglaltság is. Pillanatok alatt leugorhatsz a sarki boltba, percek alatt érhetsz oda a megbeszélt találkozóra, miközben a haverok előtt is villantani tudsz egy designos darab nyergén feszítve.

Amennyiben vásárláson gondolkozol, mindenképp nézz közül a Momorobogo.hu-nál kapható Motowell robogók között!

Ha jártál már Olaszországban, akkor ismered az ottani robogózás kultuszát. Merthogy motorozni menő dolog, stílust és életérzést jelent egyben, amit bizony sokan irigyelnek. Mindenképp bátorítunk tehát arra, hogyha érzed magadban az égető vágyat, akkor próbáld ki Te is a robogózást!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: