DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kiváló eredményt ért el a Vredestein téli gumiabroncs

A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsról Európa három legnagyobb presztízzsel rendelkező magazinjának – az Auto Bild, az Auto Motor und Sport és az Autozeitung –tesztje állapította meg nemrég, hogy kategóriájának egyik legjobbja. A Wintrac Pro emellett 2018 októberében, nem sokkal a piacon való megjelenése után az Auto Bild Sportscars gumiabroncstesztjén is elnyerte a legjobbnak járó címet.

A Wintrac Pro remekül teljesített a német autós magazinok által végzett téli gumiabroncsok legutóbbi tesztjein: az Auto Bild 53 modellt felölelő tesztjén benne volt az első hatban, a 11 gumiabroncs beválogatásával zajló Auto Motor Sport kompakt SUV tesztjén a harmadik helyet szerezte meg, az Autozeitung értékelésén pedig ugyancsak a harmadik helyet ítélték oda neki.

02-Standout-results-for-ultra-high-performance-Vredestein-winter-tyre



Az Auto Bild a téli gumiabroncsteszten 53 db 225/45 R17 méretű modellt tett próbára. Először lemérte minden egyes gumiabroncs hóban és nedves felületen való féktávolságát, majd az eredmények alapján egy 20-as listára szűkítette le a résztvevők számát. Ezt 16 próba követte a „hó”, „nedves”, „száraz” és „ár” kategóriákban. A Wintrac Pro bekerült azon 6 gumiabroncs közé, amely elnyerte a vorbildlich, vagyis „példaértékű” minősítést, és kifejezetten jól teljesített a nedves felületeken, emellett nagyfokú biztonságot nyújtott a havas felületen.

Az Auto Motor und Sport is a téli teljesítményt tesztelte, ezúttal 11 modell részvételével. A teszt a 215/55 R17 méretű kompakt SUV gumiabroncsokra fókuszált, és a „hó”, „nedves”, „száraz” és „környezeti teljesítmény” négy kategóriáján belül 19 jellemzőt vizsgált. A Wintrac Pro gumiabroncsnak a harmadik helyet ítélték oda, és kifejezett dicséretben részesült a száraz és nedves utakon való tapadási és kanyarodási teljesítményéért, valamint a havas felületen való biztonságos működéséért és megbízható tapadásáért.

01-Standout-results-for-ultra-high-performance-Vredestein-winter-tyre

Végül az Autozeitung 13 kiemelkedő teljesítményű, 225/55 R17 méretű téli modellt mért össze. Értékelése a „hó”, „nedves” és „száraz” három fő kategóriájára terjedt ki. A harmadik helyet elnyerő és a sehr empfehlenswert – kiemelten ajánlott – minősítésben részesülő Wintrac Pro különösen jól teljesített a száraz és nedves felületek próbáján.

A Wintrac Pro

A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsot 2018 tavaszának végén mutatták be a Kölnben rendezett, látványos The Tire Exhibition kiállításon. Felülmúlhatatlan teljesítményt nyújt az Alfa Romeo Stelvióhoz, a Volvo XC90-hez és a BMW 5 sorozathoz hasonló legerőteljesebb gépjárműveknél. Tervezését az a cél vezérelte, hogy kielégítse a kiemelkedő teljesítményű, 17”-es és annál nagyobb mérettartományú gumiabroncsok iránti növekvő igényt.

A Wintrac Pro kiváló kanyarodás közbeni tapadást, nedves útfelületen rövid féktávolságot, valamint még nagy sebesség mellett is páratlan kezelhetőséget biztosít. Mindezt és további előnyeit az optimalizált futófelület, az intelligens lamella- és barázda-irányokkal ellátott mintázat, valamint a nedves, havas és jeges felületeken való fékezéshez és kezelhetőséghez ideális fejlett futófelület-keverék teszi lehetővé.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: