Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 1. péntek

Téligumi

Öt ok, amiért kulcsfontosságú a téli gumi

A maximum 7 °C-os hőmérsékletre optimalizált téli abroncsokat olyan mintázattal látják el, amelynél az elsődleges szempont a tapadás. De miért kell téli abroncsra váltani, amikor esik a hőmérséklet? A Goodyear ismerteti a téli abroncsok öt kulcsfontosságú előnyét, melyek révén a legjobb tapadás érhető el ebben a hideg évszakban.

részletek

A legnagyobb magyar téligumiteszt eredményei

A legjobb és a legrosszabb gumik fékútja között száraz és nedves úton, 60 km/óráról több mint 3, jeges karakterisztikájú úton pedig már 40 km/órás tempóról is akár 60 méteres lehet a különbség.

részletek

Hogyan válasszak autógumit?

Az autózásban az egyik legtöbbet emlegetett kérdés, hogy mi alapján érdemes gumiabroncsot vásárolni a gépkocsikra. A mintázat lényeges? Fontos az abroncs tudása, vagy „csak guruljon”? Téli és nyári gumira is szükség van?

részletek

Téli gumi, ablakmosó, követési távolság: tippek a biztonságos téli vezetéshez

Az autóvezetők különféle útviszonyokkal és vezetési körülményekkel találkozhatnak a téli hónapokban. A száraz hideg útfelületektől az esőn át a fagyos, jeges utakig bármi előfordulhat, ezért a legjobb, ha autónk téli időszakra való felkészítésével nem várjuk meg az első hó érkezését.

részletek

“Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...” Ideje váltani!

Sosem tudod korán elkezdeni a téli gumi vásárlását. Ilyenkor, több száz oldalt is képes vagy böngészni vagy akár még másoktól szerzett információkat is gyűjteni. Bármennyire is tisztában vagy az autód adta méret lehetőségekkel még is, olykor meg kell fontolnod, hogy melyik lenne a legjobb megoldás. Sokan mondják és tapasztalom is, hogy télen mindig a keskeny autógumi a lényeg. De mi van akkor, ha ez a szélesség nem felel meg az én autómhoz? Példaként, vegyünk egy 225/45R17-es méretű téli gumiabroncsot.

részletek

A legolcsóbb és legbiztonságosabb téli felszerelés

Valószínűleg már sokan sok telet túléltünk különböző autókkal, többen rájöttünk hogy mi a legolcsóbb és a legbiztonságosabb módja a téli közlekedésnek.

részletek

Az Apollo téli abroncsújdonságai

Az Apollo az Apollo Vredestein B.V-hez tartozó márka. Nemcsak Vredestein márkás abroncsokat gyártanak, hanem a középkategóriában is képviseltetik magukat az Apollo márkával. Az Apollo bár középkategóriás márka, viszont a technológiák használatában visszaköszönnek a Vredestein prémiummárkás tulajdonságai is.

részletek

Ön gondoskodott már a téligumicseréről?

A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben október 10-e és karácsony között jutnak el, végül a téligumi cseréjére. Ez az időszak több mindennel jár együtt: akciókkal, kedvezményekkel, de nagyobb sorokkal, várakozási idővel is. Sokan akkor váltanak, amikor a hőmérséklet először esik 7 °C alá, mások addig várnak, amikor ez lesz a napi átlaghőmérséklet, mivel autójukat valószínűleg inkább nappal használják. Így a vénasszonyok nyara utánra esik a kerékcsere.

részletek

Megvan 2020 legjobb téli gumija

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

részletek

Hólaborban fejlesztik a legjobb téligumikat

Minden hópehely egy-egy egyedi alakzat, amelyet jégkristályok milliárdjai alkotnak. A hópelyhek összeállva sok örömöt okozhatnak a téli sportok szerelmeseinek, ám egyúttal sok bosszúságot is a közlekedőknek. A Goodyear elhatározta, hogy részletesen utánajár a hópelyhek titkának. A vezető abroncsgyártó vállalat luxemburgi kutatóközpontban található a legmodernebb technikával felszerelt hókutató laboratórium, ahol tudósok vizsgálják a hó és az abroncsok közötti kölcsönhatásokat, olyan megoldásokat keresve, amelyekkel még biztonságosabbá és élvezetesebbé tehető a téli autózás.

részletek

Gumicsere-roham jelzi a lehűlés kezdetét

Az autósok 80 százaléka még októberben is nyári abroncsot használ, de a mostani lehűlés miatt a többség egyszerre indul autóabroncsot cserélni– derült ki a Bridgestone közel 20.000 fő bevonásával készült friss kutatásából. A felmérés megmutatta azt is, hogy a férfiak és nők eltérően hozzák meg az abroncscserével és az új autógumik vásárlásával kapcsolatos döntéseiket, továbbá hogy a kitöltők több mint egyharmada kivárja, amíg az autógumik profilmélysége eléri a KRESZ szerinti minimális értéket, ami a közlekedésbiztonság szempontjából kockázatos. Az évszaknak megfelelő abroncshasználatra vonatkozó kérdésre az autóvezetők 55 százaléka adott csak helyes választ.

részletek

Kiváló minősítést kapott a Wintrac Pro abroncs

Az Auto Bild Sportscars német autósmagazin nemrégiben végezte el éves téli gumiabroncs tesztjét, és a Vredestein Wintrac Prot nyilvánította az egyik legjobb modellnek. Az Apollo Vredestein igen nagy teljesítményű gumiabroncsa egyike volt annak a két modellnek, amelyek megkapták a rangos vorbildlich („kiváló”) címet.

részletek