Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 16. péntek

Téligumi

Megvan 2020 legjobb téli gumija

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

részletek

Hólaborban fejlesztik a legjobb téligumikat

Minden hópehely egy-egy egyedi alakzat, amelyet jégkristályok milliárdjai alkotnak. A hópelyhek összeállva sok örömöt okozhatnak a téli sportok szerelmeseinek, ám egyúttal sok bosszúságot is a közlekedőknek. A Goodyear elhatározta, hogy részletesen utánajár a hópelyhek titkának. A vezető abroncsgyártó vállalat luxemburgi kutatóközpontban található a legmodernebb technikával felszerelt hókutató laboratórium, ahol tudósok vizsgálják a hó és az abroncsok közötti kölcsönhatásokat, olyan megoldásokat keresve, amelyekkel még biztonságosabbá és élvezetesebbé tehető a téli autózás.

részletek

Gumicsere-roham jelzi a lehűlés kezdetét

Az autósok 80 százaléka még októberben is nyári abroncsot használ, de a mostani lehűlés miatt a többség egyszerre indul autóabroncsot cserélni– derült ki a Bridgestone közel 20.000 fő bevonásával készült friss kutatásából. A felmérés megmutatta azt is, hogy a férfiak és nők eltérően hozzák meg az abroncscserével és az új autógumik vásárlásával kapcsolatos döntéseiket, továbbá hogy a kitöltők több mint egyharmada kivárja, amíg az autógumik profilmélysége eléri a KRESZ szerinti minimális értéket, ami a közlekedésbiztonság szempontjából kockázatos. Az évszaknak megfelelő abroncshasználatra vonatkozó kérdésre az autóvezetők 55 százaléka adott csak helyes választ.

részletek

Kiváló minősítést kapott a Wintrac Pro abroncs

Az Auto Bild Sportscars német autósmagazin nemrégiben végezte el éves téli gumiabroncs tesztjét, és a Vredestein Wintrac Prot nyilvánította az egyik legjobb modellnek. Az Apollo Vredestein igen nagy teljesítményű gumiabroncsa egyike volt annak a két modellnek, amelyek megkapták a rangos vorbildlich („kiváló”) címet.

részletek

Kiváló eredményt ért el a Vredestein téli gumiabroncs

A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsról Európa három legnagyobb presztízzsel rendelkező magazinjának – az Auto Bild, az Auto Motor und Sport és az Autozeitung –tesztje állapította meg nemrég, hogy kategóriájának egyik legjobbja. A Wintrac Pro emellett 2018 októberében, nem sokkal a piacon való megjelenése után az Auto Bild Sportscars gumiabroncstesztjén is elnyerte a legjobbnak járó címet.

részletek

„Eco-Meister” minősítést kapott az Apollo Aspire XP Winter

A híres német Auto Bild magazin a téli gumiabroncsok éves tesztje keretében nemrég csupán két gumiabroncsnak adta meg az Eco-Meister besorolást, amelyekből az egyik az Aspire XP Winter volt. Az Aspire WP Winter külön dicséretet kapott a vezetőknek kínált ár-érték arányért.

részletek

Téli gumicsere: majd ha fagy?

Itt az idő: ideje téli gumira váltani, mert a héten nem hogy 7 fok alá süllyed reggelente a hőmérséklet, de fagyok is várhatók. Nem elírás és nem is tévedés, október első felében az autósok elindulnak a gumiszervizekbe, elsősorban azok, akik a sorban állást el szeretnék kerülni. Korai, vagy elővigyázatos ilyenkor gumit cserélni? Egyáltalán mit várhatunk 2019 telétől, ha gumiabroncsokról és gumicseréről van szó, és hogyan hat a közelmúlt szaúdi dróntámadása a gumiabroncs árakra? 25 év tapasztalatával a hátunk mögött adunk minden kérdésre érthető és világos választ.

részletek

Téligumi Kommandó: sokan életveszélyes abronccsal közlekednek

A Használtautó.hu autós magazinja a nonstopgumi.hu támogatásával minden télen ellenőrzi, vajon az autósok hány százaléka váltott téli gumira, és szinte minden évben szomorú eredményekkel szolgálnak. Pedig a télnek még nincs vége, az időjárás mostani enyhülése ellenére hajnali talajmenti fagyokra e héten is kell számítani, és még havazás is jöhet.

részletek

Indulás előtt nem árt ellenőrizni, hol kötelező a téligumi

Bár idehaza még az igazi tél egyelőre csak kisebb ízelítőt adott magából, egyes szomszédos országokban már kezdetét vette a síszezon.

részletek

A téli abroncsokról: előnyök, jogi követelmények és a felszerelés ideális időpontja

A Goodyear, melynek abroncsai számos szakmai díjat elnyertek az évek során, most arra figyelmezteti a járművezetőket, hogy ne várják meg, míg leesik a hó, vagy elkezdődnek az ünnepek – a téli abroncsokat időben szereltessék fel.

részletek

Sarkvidéki hideg: csúcson az abroncscsere szezon

A sarkvidéki hideg még több autóst kényszerít az abroncscserére. Ezekben a hetekben közel 1,5 millió autós cserélteti le nyári gumiját a jobban tapadó és sűrűbben lamellázott télire.

részletek

Megbüntethetnek, ha télen is nyári gumival autózunk?

A magyarok 40%-a tévesen úgy gondolja, hogy itthon kötelező a téli gumi használata, 70%-uk pedig nincs tisztában a gumiabroncsokra vonatkozó szabályokkal, rendeletekkel, például a téli és nyári gumik mintázatmélységét illetően. – derült ki az Apollo Vredestein Kft. 2552 fővel készített friss felméréséből. A válaszadók többsége a kötelező biztosításra vonatkozó szabályokat sem ismerte maradéktalanul. Ugyanakkor a válaszadók 86% saját bevallása szerint idén télen téli gumit fog használni, ezzel jelentősen növelve a magyar közutak biztonságát.

részletek
Olvastad már?