Steward
Szikora Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 16. szombat

Téligumi

A legolcsóbb és legbiztonságosabb téli felszerelés

Valószínűleg már sokan sok telet túléltünk különböző autókkal, többen rájöttünk hogy mi a legolcsóbb és a legbiztonságosabb módja a téli közlekedésnek.

részletek

Az Apollo téli abroncsújdonságai

Az Apollo az Apollo Vredestein B.V-hez tartozó márka. Nemcsak Vredestein márkás abroncsokat gyártanak, hanem a középkategóriában is képviseltetik magukat az Apollo márkával. Az Apollo bár középkategóriás márka, viszont a technológiák használatában visszaköszönnek a Vredestein prémiummárkás tulajdonságai is.

részletek

Ön gondoskodott már a téligumicseréről?

A statisztikák azt mutatják, hogy a legtöbben október 10-e és karácsony között jutnak el, végül a téligumi cseréjére. Ez az időszak több mindennel jár együtt: akciókkal, kedvezményekkel, de nagyobb sorokkal, várakozási idővel is. Sokan akkor váltanak, amikor a hőmérséklet először esik 7 °C alá, mások addig várnak, amikor ez lesz a napi átlaghőmérséklet, mivel autójukat valószínűleg inkább nappal használják. Így a vénasszonyok nyara utánra esik a kerékcsere.

részletek

Megvan 2020 legjobb téli gumija

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is.

részletek

Hólaborban fejlesztik a legjobb téligumikat

Minden hópehely egy-egy egyedi alakzat, amelyet jégkristályok milliárdjai alkotnak. A hópelyhek összeállva sok örömöt okozhatnak a téli sportok szerelmeseinek, ám egyúttal sok bosszúságot is a közlekedőknek. A Goodyear elhatározta, hogy részletesen utánajár a hópelyhek titkának. A vezető abroncsgyártó vállalat luxemburgi kutatóközpontban található a legmodernebb technikával felszerelt hókutató laboratórium, ahol tudósok vizsgálják a hó és az abroncsok közötti kölcsönhatásokat, olyan megoldásokat keresve, amelyekkel még biztonságosabbá és élvezetesebbé tehető a téli autózás.

részletek

Gumicsere-roham jelzi a lehűlés kezdetét

Az autósok 80 százaléka még októberben is nyári abroncsot használ, de a mostani lehűlés miatt a többség egyszerre indul autóabroncsot cserélni– derült ki a Bridgestone közel 20.000 fő bevonásával készült friss kutatásából. A felmérés megmutatta azt is, hogy a férfiak és nők eltérően hozzák meg az abroncscserével és az új autógumik vásárlásával kapcsolatos döntéseiket, továbbá hogy a kitöltők több mint egyharmada kivárja, amíg az autógumik profilmélysége eléri a KRESZ szerinti minimális értéket, ami a közlekedésbiztonság szempontjából kockázatos. Az évszaknak megfelelő abroncshasználatra vonatkozó kérdésre az autóvezetők 55 százaléka adott csak helyes választ.

részletek

Kiváló minősítést kapott a Wintrac Pro abroncs

Az Auto Bild Sportscars német autósmagazin nemrégiben végezte el éves téli gumiabroncs tesztjét, és a Vredestein Wintrac Prot nyilvánította az egyik legjobb modellnek. Az Apollo Vredestein igen nagy teljesítményű gumiabroncsa egyike volt annak a két modellnek, amelyek megkapták a rangos vorbildlich („kiváló”) címet.

részletek

Kiváló eredményt ért el a Vredestein téli gumiabroncs

A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsról Európa három legnagyobb presztízzsel rendelkező magazinjának – az Auto Bild, az Auto Motor und Sport és az Autozeitung –tesztje állapította meg nemrég, hogy kategóriájának egyik legjobbja. A Wintrac Pro emellett 2018 októberében, nem sokkal a piacon való megjelenése után az Auto Bild Sportscars gumiabroncstesztjén is elnyerte a legjobbnak járó címet.

részletek

„Eco-Meister” minősítést kapott az Apollo Aspire XP Winter

A híres német Auto Bild magazin a téli gumiabroncsok éves tesztje keretében nemrég csupán két gumiabroncsnak adta meg az Eco-Meister besorolást, amelyekből az egyik az Aspire XP Winter volt. Az Aspire WP Winter külön dicséretet kapott a vezetőknek kínált ár-érték arányért.

részletek

Téli gumicsere: majd ha fagy?

Itt az idő: ideje téli gumira váltani, mert a héten nem hogy 7 fok alá süllyed reggelente a hőmérséklet, de fagyok is várhatók. Nem elírás és nem is tévedés, október első felében az autósok elindulnak a gumiszervizekbe, elsősorban azok, akik a sorban állást el szeretnék kerülni. Korai, vagy elővigyázatos ilyenkor gumit cserélni? Egyáltalán mit várhatunk 2019 telétől, ha gumiabroncsokról és gumicseréről van szó, és hogyan hat a közelmúlt szaúdi dróntámadása a gumiabroncs árakra? 25 év tapasztalatával a hátunk mögött adunk minden kérdésre érthető és világos választ.

részletek

Téligumi Kommandó: sokan életveszélyes abronccsal közlekednek

A Használtautó.hu autós magazinja a nonstopgumi.hu támogatásával minden télen ellenőrzi, vajon az autósok hány százaléka váltott téli gumira, és szinte minden évben szomorú eredményekkel szolgálnak. Pedig a télnek még nincs vége, az időjárás mostani enyhülése ellenére hajnali talajmenti fagyokra e héten is kell számítani, és még havazás is jöhet.

részletek

Indulás előtt nem árt ellenőrizni, hol kötelező a téligumi

Bár idehaza még az igazi tél egyelőre csak kisebb ízelítőt adott magából, egyes szomszédos országokban már kezdetét vette a síszezon.

részletek
Olvastad már?