DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Ismét sikeres hétvégét zárt a fiatal autósok képzése

A Ford fiatal autóvezetők számára szervezett ingyenes Driving Skills for Life oktatási programja a hétvégén ismét több, mint 600 fiatalnak biztosított lehetőséget a fejlődésre.

A tréningen a fiatalok olyan vészhelyzetek kezelését tanulhatták meg a gyakorlatban, mint a jeges úton megcsúszott autó irányítása, vagy a vészfékezés közben forgalmi akadály kikerülése. Ugyancsak a gyakorlatban tapasztalhatták meg, milyen veszélyekkel jár, mikor vezetés közben eltereli valami a figyelmüket.



„Az európai fiatalok első számú halálozási oka a közúti baleset, és a halálos kimenetelű balesetek áldozatainak 8 százaléka kerékpáros; az autósok új generációja számára kulcsfontosságú megtanulni, hogy minden közlekedő biztonságára ügyelniük kell, ezért a program idén egy új Biciklis modullal is kiegészült.+ - mondta el Györke Orsolya, a program managere. „ Az eseményen A “Share the Road” kurzusok részvevői megismerik a “Dutch Reach” technikát és a kerékpárosoktól való biztonságos távolságtartás fontosságát, és a “WheelSwap” szimuláció segítségével élhetik át a veszélyhelyzeteket”. – tette hozzá Györke Orsolya.

A Ford ingyenes, 18-26 éves autósok számára kialakított Ford Driving Skills For Life (Ford DSFL) gyakorlati autóvezető-képző programjában idén először jelenik meg a “Share The Road” modul, aminek célja, hogy biztonságosabb együttműködésre ösztönözze az európai autósokat és a kerékpárosokat.

Az új kurzus értékesen egészíti ki a többi modult, ahol a résztvevők kis létszámú csoportokban, képzett vezetéstechnikai oktatóktól tanulják meg a veszélyhelyzetek felismerését, a jármű biztonságos kezelését, a sebesség és a követési távolság helyes megválasztását. A Ford 2013 óta 315 oktatási napon 16 európai ország 38.000 fiatal autóvezetője számára biztosította az ingyenes gyakorlati képzést. Magyarországon a program 3 éves jelenléte óta már több mint 1750-en vettek részt a képzésben.

“Mindannyian emlékszünk még azokra a hibákra és veszélyhelyzetekre, amelyekkel kezdő autósként szembesültünk – annak ellenére, hogy a vizsgabiztosok alkalmasnak nyilvánítottak minket a vezetésre. A Ford DSFL kiváló eszköz arra, hogy tovább javítsuk a fiatalok autóvezetői képességeit, különös tekintettel az európai közlekedés folyamatosan változó körülményeire. Ezzel ugyanúgy növelhetjük az ő biztonságukat, mint a többi közlekedő – köztük a kerékpárosok – biztonságát,” mondta el Györke Orsolya.

Idén 13 európai ország (Belgium, Csehország, Németország, Olaszország, Hollandia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Spanyolország, Egyesült Királyság, Törökország, Magyarország és Norvégia) újabb 8000 fiatal autósa használhatja ki a Ford kínálta lehetőséget. A Ford DSFL magyarországi programját a drivingskillsforlife.hu –n található online videogaléria is kiegészíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: