DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Szegmensének egyik legjobb választása az Ibiza?

Egy autó kiválasztását gondos mérlegelés előzi meg, legyen szó magánemberről vagy vállalatról. A döntésnél nem csupán a vételárat veszik figyelembe, de alapvető fontosságúak a fenntartási költségek és az autó várható jövőbeni értéke is. A SEAT éppen ezért kiemelt figyelmet fordított ezekre a meghatározó szempontokra az új Ibiza kifejlesztésénél.

A SEAT takarékos motorjai lehetővé teszik a fenntartási költségek csökkentését, az ár/felszereltség arány pedig az egyik legjobb vétellé teszi az új Ibizát a piacon. Az értékesítést követő karbantartási időszakok kialakítása pedig megerősíti a SEAT legjobb befektetések között elfoglalt pozícióját. „Dinamikus és időtlen formatervének, továbbfejlesztett belső terének és a felsőbb kategóriákra jellemző korszerű műszaki megoldásainak köszönhetően a SEAT legendás modelljének új generációja új szintre emeli a márkát a flottapiacon.” – nyilatkozta Wayne Griffiths, a SEAT marketing és értékesítés területéért felelős alelnöke. Vagyis nem csupán a vezetési élmény maximumát nyújtja az új Ibiza, de az autó életciklusának minden szakaszában igen magas hozzáadott értéket is kínál.

seat-ibiza-sty-004h



Nem csoda, hogy az Autovista Csoport, amely Európa autóipari döntéshozóinak vezető szolgáltatója az árazás és specifikációs információk területén, így vélekedett a modellről: „Az új SEAT Ibiza és a CarToMarket tanulmányban szereplő versenytársak közül előbbi rendelkezik a legalacsonyabb értékcsökkenéssel, amely szegmensének lehető legjobb vételévé teszi.” Az Autovista Csoport az új Ibizát a jelenlegi modellnél 4 és 9 közötti százalékponttal jobbra értékelte a hat legfőbb európai piacon. Az Autovista Csoport által összeállított elemzés a döntéshozáshoz teljesen független, megbízható és kritikus forrásként szolgál, így mind a magánemberek, mind a vállalatok képesek lesznek a legmegalapozottabb döntés meghozatalára egy flotta megvásárlása vagy egy új autó kiválasztása kapcsán.

A SEAT Ibiza ötödik generációja a legutóbbi Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be és az éppen befejeződő nemzetközi sajtóbemutató után 2017 júniusában indul az értékesítése.

A spanyol márka ikonikus, teljesen megújult modellje a Volkswagen-csoport új MQB (Modular Querbaukasten – Moduláris Keresztmotoros Platform) A0 padlóvázára épül. Az új Ibiza az első, amely ebben a szegmensben ezt a platformot alkalmazza, számtalan előnyt kínálva és jól érzékeltetve ezzel a SEAT márka fontosságát a Volkswagen Csoporton belül. Az új MQB A0 platform hozzájárul a jelentősen megnövelt belső térhez és kiemelkedő merevségű karosszériaszerkezetet tesz lehetővé, amely még dinamikusabb menettulajdonságokat és jobb ütközésvédelmet garantál az új Ibiza utasainak.

Az új SEAT Ibizát a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal szerelték fel, mint például a Front Assist, az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control), a kulcsnélküli nyitás (Keyless Entry System), az első és hátsó parkolássegítő rendszer új generációja, a tolatókamera, a 8 col képátlójú érintőképernyő, a vezeték nélküli telefontöltő, a teljes LED technikájú fényszórók és a Full Link connectivity rendszere. Az új Ibiza az egyetlen, 100 százalékban hálózatba kapcsolható autó, ahol az összekapcsolhatóságot három lehetőség garantálja: az Apple Car Play, az Android Auto és a Mirror Link rendszere. Dinamikus teljesítménye mellett tágasabb térérzetét és fokozott kényelmét emelte ki az a 120 nemzetközi szakértő, aki Európa számos országából azért érkezett, hogy február elején a SEAT Residual Value rendezvényén tesztelhesse az új SEAT Ibizát. Az autók jövőbeni értékére specializálódott szakértők kihangsúlyozták a modell kiemelkedő menetdinamikai tulajdonságait, funkcionalitását, érzelmekkel teli és időtlen megjelenését, magasabb minőségérzetét és a versenytársak között a legnagyobb méretű csomagtérrel kiegészülő nagyvonalú belső teret is. A SEAT Ibiza generációról generációra egyre érettebb benyomást kelt. Ugyanakkor megőrzi jól ismerten fiatalos, funkcionális, sportos és kényelmes karakterét és továbbviszi a márkára jellemző géneket. Ezen felül pedig az új SEAT Ibiza fantasztikus ár/érték arányával, fenntartási költségével, jövőbeni értékével, minőségével és felszereltségével hódít.

seat-ibiza-018h-nyito

Az Autovista Csoport értékelésében a kulcsfontosságú európai piacokon elért legmagasabb eredmény kiemelkedő jelentőséggel bír a SEAT számára. Nem véletlen, hogy a SEAT az elmúlt öt évben 90 százalékos bővülést regisztrált a flottaértékesítés területén, amely a márka határozott flottastratégiáját dicséri. Nem kérdés, hogy az új Ibiza piaci bevezetése tovább erősíti a SEAT jelenlétét flottamenedzsment körökben, köszönhetően egy kívül és belül is tágasabb autónak, amely kiemelkedően dinamikus teljesítményt, minőséget, felszereltséget, a legkorszerűbb műszaki megoldásokat és kedvező teljes tulajdonosi költségeket (TCO) képes felmutatni.

Az új SEAT Ibiza kitűnően tükrözi a konszolidációs időszak csúcsát és az új, növekedési periódus kezdetét, amely egybeesik a SEAT valaha volt legnagyobb termékoffenzívájának indulásával. A SEAT értékesítés tartós növekedést mutat, idén január és április között a SEAT világméretekben 158.700 gépkocsit szállított ki, ez 14,5%-kal magasabb, mint a 2016-os év azonos időszakának 138.600 darabos eredménye volt.

Pénzügyi szempontból az értékesítés növekedése meredeken, 20.2%-kal lendítette fel a cég forgalmát, és ezzel rekordnagyságú összeget, 2,487 millió eurót ért el az első negyedévben. Mindezen túl, a történetének legnagyobb működési nyereségével zárult 2016-os esztendő után, a SEAT működési nyeresége 2017 első három hónapjában elérte az 56 millió eurót, ami 4,1%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakának nyeresége.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: