DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 25. kedd
Egyéb

Még soha nem fogytak ilyen jól az elektromos Nissanok

A Nissan elektromosautó-ajánlatai továbbra is népszerűnek számítanak az európai flottaüzemeltetők körében, és a Nissan LEAF, valamint az e-NV200 a 2015-ös pénzügyi évben immár sorozatban negyedszer növelték piaci részesedésüket.

A Nissan az előző pénzügyi évhez képest 45 százalékos növekedést ért el, és több mint 7500 LEAF és e-NV200 modellt értékesített az európai flottaüzemeltetőknek és önkormányzatoknak, ezzel pedig 28 százalékos szeletet tudhat magáénak a tisztán elektromos hajtású flottás piacból. A Nissan elektromos járművek bevezetése óta a vállalat már több mint 20 000 elektromos járművet értékesített flottás ügyfeleknek Európában. Ez világos bizonyítéka, hogy a vállalkozástulajdonosok szívesen fogadják a zéró-emissziós mobilitás nyújtotta előnyöket.

144673_1_5_resizeAz kiemelkedő praktikumot, vezetési kényelmet és alacsony fenntartási költségeket nyújtó Nissan LEAF és e-NV200 valóban versenyképes lehetőség a régió flottaüzemeltetői számára. A körülbelül 0,03 euró/kilométeres üzemeltetési költséghez alacsony karbantartási költségek párosulnak, így a tulajdonosok egyedülállóan kedvező fenntartási összköltséggel számolhatnak. A kevesebb forgó-kopó alkatrésznek köszönhetően a Nissan elektromos modelljeinek becsült karbantartási költségei akár 40 százalékkal alacsonyabbak lehetnek a hasonló benzin- vagy dízelmotoros típusokhoz képest. Ezenfelül számos európai flottaüzemeltető a helyi kormányok által nyújtott ösztönző támogatásokat is igénybe veheti, miközben az energiafogyasztás terén is megtakarításokat érhet el – így költséghatékony és egyszerű megoldással csökkentheti szénlábnyomát is.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője: „Nagyszerű érzés látni a Nissan elektromos járművei iránti flottás kereslet töretlen növekedését, ahogyan a vállalkozások sorra fedezik fel az elektromos járművek nyilvánvaló előnyeit. A Nissan nemcsak kiváló tisztán elektromos hajtású járművekkel áll a vállalkozások rendelkezésére, hanem számos európai országban elektromosflotta-szakértőket is alkalmaz, akiket külön arra képzett ki, hogy tanácsokkal és támogatással segítsék az ügyfeleket – többek között elemzést készítsenek a teljes fenntartási költségekről és a töltőinfrastruktúráról. Ez a stratégia hihetetlenül hatékonynak bizonyult azon vállalkozások támogatásában, amelyek már érdeklődnek a zéró-emissziós technológia iránt, de némi útmutatásra van szükségük az átállás tényleges lebonyolításához.”

„A szektorban újdonságnak számító 30 kWh-s Nissan LEAF bevezetésével a flottás ügyfelek még messzebbre utazhatnak, és a megnövelt 250 km-es hatótávval több üzleti igényt elégíthetnek ki.”

A különböző szolgáltatók közül a postai vállalatok különösen gyorsan felismerték az elektromos hajtásban rejlő előnyöket. Az osztrák állami posta (Österreichische Post AG) jelenleg is 160 e-NV200-at használ nap mint nap, valamint már 100 további példányt is rendelt a modellből.

144674_1_5_resize

Európa-szerte számos közintézmény és kormányzati szerv jár elöl jó példával, és cseréli le flottáját zéró-emissziós járművekre. Az Egyesült Királyságban a Nissan több mint 350 elektromos járművet értékesített közintézményeknek, az olaszországi Bari városa pedig a közelmúltban indított olyan autómegosztó szolgáltatást az ACI Global vállalattal együttműködésben, amelynek keretében 30 Nissan LEAF-et bocsát az utazóközönség rendelkezésére.

A Nissan öt évvel a világ első zéró-emissziós, tömeggyártású modelljeként ismert Nissan LEAF, és mindössze egy évvel a szintén 100%-ban elektromos e-NV200 furgon bemutatását követően jutott el eddig a rendkívül fontos mérföldkőig. A Nissan LEAF továbbra is minden idők legnagyobb darabszámban értékesített elektromos járműve, amiből ezidáig közel 220 ezret adtak el világszerte. A 2015-ös pénzügyi évben a vállalat 16 916 Nissan LEAF-et értékesített Európában, és ezzel új éves rekordot állított fel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: