DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
WTCC

Van, aki szerint szenzációs lesz az új WTCR

Több csata, több győztes, több előzés, még több izgalom - Francois Ribeiro szerint akár húsz pilóta is esélyes lehet majd egy-egy futamgyőzelemre, ez pedig nagyot fog szólni 2018-ban.

Mi is kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki a WTCC és a TCR egyesüléséből létrejött WTCR sorozatból, de Francois Ribeiro, a WTCC korábbi promótere szerint szenzációs szezonra számíthatunk: ő úgy gondolja, hogy akár húsz pilóta is képes lehet futamot nyerni, több előzést, több izgalmat tartogat majd a túraautózásért lelkesedők számára 2018.

"Nem lesznek gyári csapatok a sorozatban, de jó pár csapat kapni fog jelentős, közvetlen támogatást a gyártóktól. Szerintem minden WTCC- és TCR-pilóta ott lesz majd a rajtrácson, ez pedig valami olyat fog eredményezni, amit biztos, hogy a szurkolók kedvelni fognak" - nyilatkozta Ribeiro az Autosportnak.

tcr_2017_1



"Tavaly télen azt mondtam, hogy 2017 lesz a WTCC történetének egyik legjobb éve. Jó, csak tizenhat autónk volt, de nyolc olyan pilóta vett részt a futamokon, akiben benne volt a potenciál, hogy bárhol nyerni tudjon és mindkét bajnoki cím Katarban dőlt el. Az idei év még jobb lesz: több csata, több győztes, több bizonytalanság, több előzés, több extrém manőver, több kockázat, színesebb autópaletta, több dráma. Szenzációs lesz" - tekintett előre Ribeiro.

A sorozat versenynaptáráról ebben a cikkben már írtunk, a mezőny majd áprilisban érkezik meg a Hungaroringre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: