DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCC

„Büszke vagyok, hogy a Zengő pilótája lehetek”

A Zengő Motorsport nemrég bombát robbantott, amikor bejelentette, hogy a volt F1-es pilóta fiát, Aurélien Panist igazolta le csapatába 2017-re. Íme a 22 éves versenyző első nyilatkozata, immáron a magyar csapat színeiben.

Kedden 12 óra 30 perckor végre fény derült a Zengő Motorsport napok óta történő titkolózásárása. A csapattulajdonos Zengő Zoltán élő Facebook-videóban jelentette be, hogy egyik Honda-Civicjüket 2017-ben Aurélien Panis fogja vezetni, aki idáig formaautókkal próbálkozott, és történetesen a volt F1-es versenyző, Olivier Panis gyermeke. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy csatlakozhatok a WTCC-hez” – idézte a TouringCarTimes.com a francia pilótát.



„Nagyon erős, nemzetközi bajnokságról van szó, amely remek lépés a karrieremben. Több sikeres és tapasztalt pilóta is versenyez a sorozatban, amely izgalmas, de egyben komoly kihívást is jelent számomra – jobb lesz, ha feltűröm az ingem ujjait. Szintén büszke vagyok arra, hogy ilyen nagyszerű, múltban futamokat nyerő csapathoz csatlakozhatok majd, mint a Zengő Motorsport, és megtisztelő, hogy a Honda családjának tagja lehetek” – tette hozzá a francia, aki tavaly az ötödik helyen zárta a Formula Renault V8 3.5-ös bajnokságot.

„Idén minden új lesz számomra, a fő célom pedig az, hogy tanuljak, és minél több tapasztalatot szerezzek majd annak érdekében, hogy hamarosan az élen harcolhassak. Szeretném megköszönni ezt a lehetőséget személyes szponzoraimnak a folyamatos támogatásért, és a menedzseremnek, Didier Cotonnak a remek munkájáért. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon, és remélem, hogy az édesapámnak lesz oka jókat mondani rólam a francia Eurosport közvetítéseiben!” – mondta Panis, a Zengő Motorsport eddig egyetlen bejelentett 2017-es pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: