DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Törlik a thai WTCC-fordulót?

Erről értesült az egyik német szakoldal, akinek kérdésére Francois Ribeiro is megerősítette, hogy problémák vannak a rendezőkkel. A versenynaptárat azonban csak az FIA módosíthatja, így a Motorsport Világtanács következő üléséig nem végleges a burirami versenyek törlése.

A Chang International Circuit az elmúlt pár évben egyre fontosabb nemzetközi versenysorozatoknak adott otthont: először a Superbike világbajnokság hódította meg, majd a túraautó-vb mezőnye is ellátogatott Buriramba, s a legfrissebb hírek szerint jövőre akár már a MotoGP versenynaptárába is bekerülhet. Úgy tűnik azonban, hogy a WTCC idei kalendáriumából viszont kikerül: a német Motorsport-Total.com úgy értesült, hogy problémák merültek fel a november elején esedékes fordulóval kapcsolatban.

thai_wtcc



Az említett szakoldal szerint a helyi szervező nem teljesítette a kötelezettségeit sem az FIA, sem pedig a világbajnokság promótere, azaz az Eurosport Events felé. A Motorsport-Total.com megkeresésére utóbbi vezetője, Francois Ribeiro maga is megerősítette, hogy veszélyben van a verseny: „A probléma a nemzeti szövetségükkel van, akik jelenleg elérhetetlenek. A tavalyi versenyt megrendező csapatot nemrég teljesen lecserélték. Szóval vannak gondok, de egy világbajnoki versenynaptárt csak az FIA módosíthat.”

Ez azt is jelenti, hogy egyelőre nem végleges a burirami forduló kiesése, ám úgy tűnik, hogy amennyiben valóban törlik a futamot, úgy nem helyettesítik más helyszínnel. Ebben az esetben már csak három pályára látogatnának el idén Michelisz Norbiék – Japánba, Kínába és Katarba –, ráadásul az utolsó két állomás között két hónapos szünet lenne ismét. Persze előbb meg kell várni az FIA döntését: vélhetően a Motorsport Világtanács következő ülésén születik erről határozat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: