DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
WTCC

Sikeres műtéten van túl Ficza Ferenc

Beigazolódott a gyanú: valóban vakbélgyulladás miatt kénytelen kihagyni a Zengő Motorsport pilótája a túraautó-világbajnokság argentin fordulóját. A magyar versenyző túlesett a műtéten, amely ugyan kicsit fájdalmas volt, de szerencsére már jobban érzi magát a fiatal pilóta.

Amint arról tegnap beszámoltunk: a Zengő Motorsport csak egy versenyzővel, nevezetesen Nagy Dániellel képviselteti magát Termas de Río Hondóban, miután Ficza Ferenc vakbélgyulladás gyanújával kórházba került. A fiatal versenyző azóta már túl is esett az orvosi beavatkozáson, amelyről így írt saját weboldalán:

„Be kell vallanom a nyári szünet utáni „visszatérést” nem így terveztem. Rengeteget dolgoztam azon, hogy a lehető legjobb formában állhassak rajthoz az utolsó öt tengerentúli hétvégére. A fizikális és mentális felkészülés mellett sok időt töltöttem az argentin pálya elemzésével, Kathi Sándor mérnökömmel közösen próbáltuk megtalálni a megoldást, hogy a lehető legjobb versenyt futhassuk.

De mind hiába. Egy vakbélgyulladás ledöntött a lábamról, és ahelyett, hogy a csapattal Argentínában lennék, még egy napig koptathatom a kórházi ágyat. A beavatkozás jól sikerült, ugyan kicsit fájdalmas volt, de szerencsére jobban érzem már magam és mindent elkövetek annak érdekében szeptember elején ott legyek Motegiben.

Most hétvégén ugyan nem versenyezhetek, azonban a tévé előtt szurkolok majd Daninak és a Zengő Motorsportnak, hogy folytassák a Portugáliában elkezdett munkát. Zárásként pedig szeretném megköszönni a jókívánságokat, a biztatást, amit folyamatosan kapok-kapunk Tőletek, Szurkolóktól! Ti vagytok a legnagyobbak!!!” – fogalmazott Ficza Feri, aki a Zengő Motorsport hivatalos facebook-oldalán egy rövid videós bejelentkezés formájában is hírt adott magáról.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: