DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Ismét indul női pilóta a WTCC-ben

Akárcsak egy szezonnal korábban, a május végi, németországi versenyen rajthoz áll a Nordschleife koronázatlan királynője. Egy eddig nem látott csapat is azon a fordulón bukkanhat fel.

A WTCC tavalyi szezonjának legnagyobb durranása a 26 kilométeres Nürburgring-Nordschleifén tartott versenyhétvége volt, amelyen egy helyi pilóta is rajthoz állt Sabine Schmitz, a pálya specialistája személyében, aki az első versenyen egy ponttal gazdagodott, első nőként a szériában.

Ma bejelentették, hogy Schmitz az idei hétvégén is versenyezni fog – amelynek érdekessége, hogy a WTCC és ETCC mezőnye közösen használja majd a pályát –, akárcsak tavaly, ismét a Münnich Motorsport Chevrolet-jával. Míg előző évben a német alakulat egy plusz autót indított a 46 éves pilótanő számára, most Schmitz René Münnich csapatfőnök-versenyző helyét veszi át, mivel Münnich azon a hétvégén is a ralikrossz-világbajnokságon fog szerepelni.



A versenyző ráadásul a többségnél kevesebb edzésidőt tölthet a pályán, az idei évtől ugyanis egy olyan szerepet vállalt el, amely rengeteg idejét felemészti: „Nagyon élveztem, hogy világbajnokok ellen versenyezhettem a világ legjobb pályáján. A Top Gear műsorvezetésében való teendőim miatt nem lesz időm részt venni a hivatalos teszten és első szabadedzésen csütörtökön, ami kisebb katasztrófa, hiszen sokat kellene gyakorolnom a Chevrolet-val, ami különbözik a Porschétól, melyet általában vezetek. Jobb esélyeim lesznek, ha esni fog. Mindenesetre őrületes lesz összemérni magam ezekkel a fiúkkal ugyanannyi edzésidő nélkül” – beszélt a május 28-i versenyek kihívásáról Schmitz.

Szintén a Nürburgringgel kapcsolatos hír, hogy a tervek szerint itt végre versenyezni fog a svéd Nika Racing csapata. Az istálló tavalyi Hondája a Zengő Motorsport tulajdonába került, így Hugo Valente előző évi Chevrolet-ját vásárolták meg, a gépet azonban nem sikerült időben felkészíteni, ezért hagyták ki az évad eddigi futamait. A csapat Marokkóban sem akarja megkezdenie a szezont, mivel az utcai pálya indoklásuk szerint „nem ideális” újonc versenyzőjük, John Bryant-Meisner számára, így a május végi német fordulót tűzték ki saját évkezdetüknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: