DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Hivatalos: Coronel idén is marad a WTCC-ben!

Sokáig kérdéses volt a közönségkedvenc holland jövője, ám Tom Coronel ma este a közösségi oldalán bejelentette, hogy 2016-ban is tagja lesz a túraautó-világbajnokság mezőnyének. A korábban több futamgyőzelmet is szerző rutinos pilóta idén is a ROAL Motorsport színeiben, egy Chevrolet Cruze volánjánál igyekszik majd minél jobb eredményeket elérni.

Tom Coronel a WTCC 2005-ös indulása óta a mezőny tagja, így az egyik legrutinosabb pilótának számít. A 43 éves hollandnak azonban évről évre bizonytalan a sorsa: miután egyetlen gyári alakulat sem igazolta le, privát csapatok színeiben kell boldogulnia. Az elmúlt öt szezonban a ROAL Motorsportot alakulatát erősítette, s Coronel ma esti bejelentése szerint ez 2016-ban is változatlan marad:

Coronel_Chevy



„Úgy tűnik, minden évben egyre nehezebb és egyre később tudjuk megkötni a szerződést” – nyilatkozta a túraautó-vb egyik legnépszerűbb versenyzője a motorsport.com szakoldalnak. „De a legfontosabb dolog, hogy továbbra is versenyezni fogok! Ez az, amit csinálni akarok. Kemény telünk volt, de egy ponton döntést kellett hoznunk, hiszen a motort meg kell építeni, az autót fel kell készíteni. De a szerződés megvan, és ez a legfontosabb.”

Coronel mindössze a második versenyző, akiről már biztosan tudjuk, hogy egy Chevrolet Cruze-t fog terelgetni a 2016-os évad során: eddig csak John Filippi szereplése volt hivatalos a Campos Racingnél. Arról egyébként nincs pontos információ, hogy a ROAL Motorsport idén is indít-e második autót: 2014-ben és 2015-ben Tom Chilton is náluk versenyzett, a brit azonban átigazolt a Sebastien Loeb Racinghez, a ROAL pedig a hírek szerint komolyan fontolgatta, hogy ezentúl csak egy kocsival álljanak rajthoz a WTCC-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: