DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

WTCC: Elkelt az utolsó Citroen

Immár tizenhárom ülésnek van gazdája a 2016-os WTCC-szezonra, hiszen a Sebastien Loeb Racing megnevezte harmadik versenyzőjét is – ezzel nincs már szabad Citroen a mezőnyben.

A háromszoros futamgyőztes Tom Chilton lesz a Sebastien Loeb Racing harmadik versenyzője a 2016-os WTCC-szezonban, jelentette be az istálló vezetősége. A brit pilóta, aki tavaly a ROAL versenyzőjeként a 11. helyen zárta a szezont, legjobb eredményeként egy magyarországi fordított rajtrácsos harmadik helyezést bemutatva, egyéves szerződést írt alá az alakulattal, mely Mehdi Bennani megtartása mellett a francia Gregoire Demoustier-t is leigazolta 2016-ra.

„Nagyon örülök ennek az átigazolásnak, ez egy hihetetlenül pozitív lépés” – mondta el a brit az Autosportnak. „A Sebastien Loeb Racing megmutatta, hogy rövid idő alatt is sikeres tud lenni, megtiszteltetést jelent számomra Loeb csapatában versenyezni. Tavaly a Chevrolet színeiben keményebben próbálkoztam, mint valaha, kipróbáltam minden lehetséges beállítási módosítást, de egyszerűen nem tudtam gyorsabban menni...”

tomchilton_d



Ezzel már összesen tizenhárom ülésnek van gazdája a 2016-os WTCC-szezonra.

Gyári csapatok

Citroen: Jose Maria Lopez, Yvan Muller

Honda: Michelisz Norbert, Tiago Monteiro, Rob Huff

Lada: Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg, Hugo Valente

Volvo: Thed Bjork, Fredrik Ekblom

Privát csapatok

Sebastien Loeb Racing Citroen: Mehdi Bennani, Gregoire Demoustier, Tom Chilton

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: