DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

WTCC: Megvannak a Volvo-pilóták

A svéd gyár autóit csatába vivő istálló, a Polestar Cyan Racing bejelentette azokat a versenyzőket, akik a 2016-os WTCC-szezonban csatába vihetik a folyamatosan tesztelt S60-asokat.

Nem született meglepetés: a Volvo két svéd versenyzővel vág neki a túraautó-világbajnokság 2016-os szezonjában. Bár felmerült, hogy esetleg egy tapasztalt világbajnoki pilótát igazolnak, végül az a két pilóta kapja meg a nagyon ígéretesnek tűnő lehetőséget, akik az STCC-ben versenyző Robert Dahlgren mellett részt vettek az autó tesztelésében: Thed Björk és Fredrik Ekblom személyében.

volvo_2016



Christian Dahl csapatvezető így nyilatkozott: „Thed és Fredrik a világ legjobb túraautósai közé tartozik, a múltban már kitűnő eredményeket szereztek nekünk. Mindketten fontos szerepet játszottak az új versenyautónk fejlesztésében, s már alig várom, hogy láthassam, hogy érnek csúcsra a túraautó-világbajnokságban.

A 35 éves Thed Björk nyerte az STCC elmúlt három szezonját, nemzetközi sorozatban viszont több mint egy évtizede sem futott teljes szezont. Ekblom nála tíz évvel idősebb, az 1990-es években a CART-ban és Le Mans-ban is kipróbálta magát 3-3 verseny erejéig, legutóbbi komoly sikere pedig a 2012-es TTA – Racing Elite Leageu bajnokság megnyerése volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: