DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Lopez az élen, Michelisz a középmezőnyben kezdett

A pénteki teszttel, más nevén a „nulladik szabadedzéssel” megkezdődött a WTCC versenyhétvégéje Marokkóban. Az egyenesekkel tarkított pálya meghozta a várt hatást: újabb Citroen dominanciát.

A félórás gyakorlás legjobbja Jose Maria Lopez lett, aki az edzés utolsó percében vette át az első helyet csapattársától, Yvan Mullertől, és ha már így tett, akkor elég nagy különbséggel is: az argentin végül közel hat tizeddel volt gyorsabb a franciánál.

Dppi_03715003_014



A harmadik helyen szintén Citroen végzett, viszont már a privát autó Mehdi Bennani kezei alatt. A hazai hős volt az utolsó, aki egy másodpercen belül tudott maradni a legjobb időhöz képest. Már éppen kívül esett ezen a határon Hugo Valente, aki a Chevrolet-vel ért el erős negyedik helyet, néhány ezreddel beférkőzve Ma Qing Hua és a Honda leggyorsabb versenyzője, Tiago Monteiro elé.

Michelisz Norbert két másodperces lemaradással a 10. helyen zárt az ezúttal is 18 főt számláló mezőnyben. Argentínához képest ugyanis van egy érkező és egy hiányzó versenyző is: a Lada immár elkészült a harmadik Vestával, így ezen a hétvégék Mihail Kozlovszkij is megkezdheti a szezont, Rickard Rydell azonban betegsége miatt nem lesz ott a mezőnyben a Hondával. 

 

A teszt végeredménye:

EasyCapture1

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: