DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

A címvédő győzelemmel nyitotta az évet

A címvédő José Maria Lopez nyerte a szezonnyitó WTCC-futamot Argentínában, csapattársait, Yvan Mullert és Sebastien Loeböt megelőzve. Michelisz Norbert átgázolt a mezőnyön, és a hatodik helyen végzett.

José Maria Lopez ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta – a címvédő argentin pilóta hazai pályán múlta felül társait, egyetlen kisebb megingását a rajt után azonnal korrigálta, és a 13 kört végig vezetve végül 3 másodperccel múlta felül Yvan Mullert.

A francia a rajt után két kanyarig reménykedhetett, hiszen Lopez ennyi időre adta ki kezéből a vezetést, mely után a fél-egy másodperces különbség befagyott közöttük, és a harmadik helyen haladó Sebastien Loeb sem tudott közelebb kerülni hozzájuk.



Mialatt a Citroen új pilótája, Ma Csing Hua hátrafelé lépdelt a mezőnyben, Michelisz Norbert robbantott, a 17. helyről több helyet is sikerült előrelépnie, majd a zseniális versenyzésének köszönhetően egészen a hatodik helyig kúszott fel. A magyar versenyző ezzel a legjobb privátként a dobogóra állhatott, talán egy jobb időmérő után legközelebb már nem a Yokohama-kupaért ballaghat fel a pódiumra.

Eredményéhez hozzájárult Mehdi Bennani ámokfutása, aki Citroenje erejét kihasználva előbb nagy küzdelemben felülmúlta Tom Chiltont, majd elfékezte magát, és kiütötte a Ladával szintén remekül hajtó Robert Huffot. A brit versenyző kitört kerékkel csúszott a kavicságyba, és nem tudta tovább folytatni a küzdelmet. Akciójáért a marokkóit bokszutcán áthajtásos büntetéssel jutalmazták, amivel az utolsó, még értékelt versenyző lett.

A második argentin versenyen James Thompson indulhat az első helyről, Tom Coronel és Stefano D’Aste előtt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: