DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Alakul a WTCC-mezőny: Chilton is folytatja

Az Indycarba vágyó Max Chilton bátyja negyedik szezonját is megkezdheti a Túraautó-világbajnokságon: a brit versenyző 2014-hez hasonlóan idén is ROAL Motorsport pilótája lesz.

Tom Chilton 2012-ben érkezett a WTCC-be, akkor még a Team Aon Fordját vezetve, ám a csapat megszűnése miatt új állást kellett keresnie. Az RML volt a legjobb megoldás, de 2013 végén ők is visszaléptek a küzdelmektől. Így jött a képbe a ROAL Motorsport, ami Chilton örömére nem adta be a kulcsot, ráadásul 2015-ben ismét az olaszokkal vághat bele a szezon kihívásaiba.



„Nagy örömömre szolgál, hogy a ROAL-nál maradhatok” – idézte Chiltont az Autosport. „Gyorsan beilleszkedtem a csapatba, ráadásul számtalan remek eredményt sikerült elérni [köztük a sanghaji győzelmet is – a szerk.], így év végén megkaparinthattuk a csapatok Yokohama-kupáját.”

A második pilóta kérdése még függőben van: annak ellenére, hogy Tom Coronel régóta a ROAL-család tagja, a csapat csak február közepén fogja megnevezni Chilton társát. „Nagy célokat tűztünk ki magunk elé erre az évre, amiket 2014-es sikereinkre építhetünk – és Tom [Chilton] is segíthet ebben. Tavaly kiváró munkát végzett, és izgatottak vagyunk, hogy mire lesz képes 2015-ben” – nyilatkozta a csapat tulajdonosa, Roberto Ravaglia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: