DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

A Volvo jövő ősszel térhet vissza a WTCC-be

A Volvónál nem tagadják, hogy vonzó számukra a megújult WTCC, s a feltételezések szerint már jövő ősszel megkezdhetik programjukat, 2016-ban pedig teljes szezont futhatnak.

A TouringCarTimes arról számolt be, hogy a Volvo hamarosan ismét megpróbálkozhat majd a WTCC-vel. A svéd autógyár az elmúlt években kísérleti jelleggel kétszer is belekóstolt már a bajnokságba: 2011-ben Robert Dahlgren teljes szezont futott egy továbbfejlesztett STCC-autóval, majd ugyanez a gép tavaly is felbukkant egy forduló erejéig, Sanghajban Thed Björk vezette a C30-ast. Teljes programba viszont egyik alkalommal sem kezdett bele a gyár, erre viszont most sor kerülhet.

volvo_wtcc_d



A Volvo Polestar Racing csapatfőnöke, Christian Dahl szavai legalábbis erre utalnak: „A jövőre tekintve úgy gondolom, hogy szükségünk van egy nemzetközi platformra, hogy bizonyítsuk az autónk teljesítményét, amire nem is találhatnánk jobb bajnokságot a WTCC-nél. Az új szabályok szerintem nagyon jók, akárcsak a bajnokság globális megítélése.”

Dahl arról is beszélt, kit tart a legkeményebb potenciális ellenfélnek – érdekes módon nem az idén domináns teljesítményt nyújtó Citroent: „Azt hiszem, az RML-től jobban félnék, mint a Citroentől, ha egy gyártó oldalán visszatérnének, hiszen nagyon jó munkát végeztek a Chevyvel. Bár jelenleg a Citroen csak játszadozik a többiekkel, ha mindenki összeszedi magát, meg lehet verni őket.”

A várakozások szerint a Volvo jövőre a szezon utolsó szakaszába nevezhet egy autót, éppúgy, ahogy a Honda tette két évvel ezelőtt Monteiróval, s ezt követően 2016-ban futhatnának teljes szezont a bajnokságban. A gyár versenyzői közül Robert Dahlgren szerződéssel rendelkezik a következő évre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: