DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WSR

WSR: Rajt-cél győzelem helyett 5. hely

Hiába vezetett az első kanyartól kezdve a holland van Buuren a WSR szezonnyitóján, csak az ötödik helyen értékelték, miután kiugrott a rajtnál. Két brit és egy malajziai versenyző a dobogón.

Hirtelen nagyon is aktuálissá vált Szám Szerint című sorozatunk legutóbbi cikke, hiszen a WSR 2015-ös szezonnyitóját egy olyan versenyző nyerte meg, aki egyetlen körig sem állt az szombati aragoni verseny élén.

Minderre azért kerülhetett sor, mert a Lotus versenyzője, a harmadik helyről rajtoló Meindert van Buuren kiugrott a rajtnál, így hiába állt az élre, tudni lehetett, hogy nem tarthatja meg helyét. A versenyigazgatóság hamarosan hivatalosan is közölte, hogy a holland pilóta húsz másodperces időbüntetést fog kapni a leintést követően, így ettől kezdve azt számolgathatták a csapatnál, hogy hányadik helyen végezhet a hátrasorolást követően.

A Lotus összességében sem lehetett valami elégedett az eredménnyel, hiszen az 1. és a 3. rajtkockából indulva csak a 4-5. helyen ért célba a két autójuk, azaz koránt sem sikerült kihozni a futamból azt, ami benne lehetett volna. A Fortecnél viszont annál nagyobb lehetett az öröm, hiszen Oliver Rowland vezetésével kettős győzelmet aratott az istálló, a brit mögött a Mercedesszel kapcsolatban álló Jazeman Jaafar jött be másodiknak.

A harmadik helyen Dean Stoneman ért célba, azaz a Red Bull juniorprogramba tartozó korábbi F2-es bajnok sikeresen kezdte WSR-karrierjét, a DAMS pedig egy dobogónak és egy hetedik helynek örvendhetett – utóbbit a McLaren-nevelés de Vries szerezte a csapatnak. A Manor F1-es pilótája, Roberto Merhi viszont nem lehetett különösebben boldog, a tavalyi évet a bajnoki dobogón záró spanyol ugyanis a dobogótól távol küzdött, míg a hajrában fel nem adta a versenyt.

A futam végeredménye: 



wsr_eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: