DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
WSR

Barcelonában tárgyaltak a WSR jövőjéről

A WSR 3.5-ös szériájának megszűnő Renault-támogatása után egyből beindultak a jövőt érintő találgatások - az érintettek a spanyol városban tárgyaltak a lehetséges opciókról.

A Renault Sport a múlt héten adta a WSR 3.5-ös szériájában részt vevő csapatok tudtára, hogy szezon végén megszünteti a támogatást, amellett, hogy a Forma-Renault Eurocup 2.0 és az RS Trophy megmarad a Világsorozat berkein belül. A 3.5-ösök jövőjéről csak annyit lehet tudni, hogy továbbra is együtt marad a WSR-rel, csak más szponzori és tulajdonosi háttérrel. Ennek megtárgyalására jöttek össze a Renault Sport, az RPM és a csapatok képviselői csütörtökön Barcelonában, a szervező RPM Events főhadiszállásán a Renault közleménye szerint.



„A találkozón megvalósítható javaslatokat tettek a felek, melyeket át kell vizsgálni a döntés meghozatala előtt, de mindenkinek érdekében áll, hogy sikeres elhatározás szülessen. A továbbiakban a Renault Sport folytatni fogja a Formula-Renault 2.0 és a Renault Sport Trophy támogatását, egyúttal azon lesz, hogy kidolgozzon egy új formátumot a Renault Világsorozat számára” – folytatódott a Renault közleménye.

A tavalyi 3.5-ös bajnok, jelenleg F1-es versenyző Carlos Sainz reméli, hogy volt sorozata a Renault támogatása nélkül is meg tud állni a lábán, és csábító terep lehet a feltörekvő tehetségek számára. „Nem tudom, milyen csomaggal rendelkeznek, de remélem sikerülni fog nekik, és újabb tehetségeket tudnak majd kinevelni” – idézte a spanyolt az Autosport. „Csak remélni tudom, hogy pozitív hatása lesz a bajnokságra, mert olyan szériáról van szó, melyet igencsak nagyra becsülök. Versenyzőként sosem lehetet érezni előtte, hogy te vagy a fő attrakció, de itt ez történt, és sokkal nagyobb is volt a nyomás emiatt. De legalább remekül felkészített és jobb versenyzőt faragott belőlem – nekem csak szép emlékeim vannak innen. A közönség mindig óriási volt, és el tudtunk menni Monacóba is, amit nem sok kategória tehet meg. Minden jót kívánok azoknak, akik ott vannak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: