DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Montoya: Közelebb vagyok a tripla koronához, mint Alonso

Fernando Alonso kapcsán szokás tripla koronát emlegetni, ami Monaco, Indianapolis és Le Mans megnyeréséből áll: csakhogy a spanyol valójában még nagyon messze áll ettől a dicsőségtől.

Graham Hill az egyetlen autóversenyző, aki megnyerte az F1-es Monacói Nagydíjat, a Le Mans-i 24 órás versenyt és az indianapolisi 500 mérföldest, ezzel pedig megszerezte a képzeletbeli tripla koronát. Fernando Alonso az ő nyomdokaiba akar lépni, a sikertől azonban valójában még nagyon messze van, hiszen a három kritérium közül csak a monte-carlói győzelemmel rendelkezik, az Indyn mindössze egyszer próbálkozott, Le Mans-ban pedig sohasem járt.

„Megvannak az adottságai, hogy sikerüljön neki, de nem lesz könnyű. Az igazság az, hogy én közelebb állok hozzá, mint ő” – mondta Alonso korábbi riválisa, Juan Pablo Montoya, akit az F1i.com idéz. A kolumbiai ezzel arra célzott, hogy ő már Monacóban (2003) és az Indyn (2000, 2015) is szerzett győzelmeket. Le Mans megnyeréséhez azonban ő sincs közelebb, mint a kétszeres világbajnok, hiszen még sosem szerepelt az egynaposon.



„Semmit nem tudok Le Mans-ról, de majd meglátjuk, mi lesz a szabályokkal, van-e rá esély, hogy a Penske induljon. Élvezetes lenne megpróbálni” – folytatta, számolva a lehetőséggel, hogy 42 éves kora ellenére fog még szerepelni Le Mans-ban.

Montoya – aki versenyzett az IndyCarban, NASCAR-ban, valamint prototípusokkal is – valamiben hasonlónak érzi magát és Alonsót: „Úgy gondolom, mindketten olyan versenyzők vagyunk, akik nem félnek új dolgokat kipróbálni. Senki máson nem látom az F1-ben, hogy ilyen lenne. Amikor fiatalon a Formula-1-be kerülsz, azt hiszed, hogy azon túl nincs semmi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: