DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Újabb ex-F1-es aratott diadalt az IndyCarban

Sebastien Bourdais taktikája győzelmet ért Detroitban - a francia pilóta a verseny nagy részét uraló Penskék és Conor Daly elől hódította el a győzelmet a duplaforduló nyitányán.

Erre senki sem számított: az a Sebastien Bourdais húzta be az első detroiti győzelmet idén, aki a 2016-os szezonban eddig nem jutott feljebb 8. helynél, és csak a 13. helyre kvalifikálta magát pénteken. A futam nagy részét uraló Penske Racing viszont eltaktikázta magát, a pole-ból induló Simon Pagenaud a 13. pozícióba csúszott vissza, Juan-Pablo Montoya a 3., Helio Castroneves az 5. helyet tudta megszerezni, Will Power pedig be sem fejezte a versenyt.



A rajttól mindenki tisztán eljött, az első falazásra pedig a 11. körig kellett várni, amikor Max Chilton kicsúszott a hatos kanyar után. A brit nem zúzta össze komolyan autóját, de már nem tudta folytatni a küzdelmet. Később aztán az Indy 500 pole-menője is megtalálta a pálya szélét - James Hinchcliffe dühösen püfölte kormányát hibája miatt. A kanadai végül visszaállt a versenybe, végül öt körös hátrányban rangsorolták.

A 43. körben Will Power jobb hátsó kereke kelt önálló életre, így kénytelen volt kiegyenesíteni a hármas kanyart, az utolsó pitkör előtt pedig hatan - Montoya, Graham Rahal, Dixon, Bourdais és Conor Daly vártak még cserére. Miután a vezető kettős, kiállt, Dixon az élről hajtott ki a pitre, de a pályára visszatérve elektronikai hibába futott bele, így feladta a verseny. Conor Daly hiába csak üzemanyagot kapott az utolsó kiállása után, nem tudott Bourdais elé keveredni a francia frissítése után.

10 körrel a vége előtt így az F1-ben is megfordult KVSH Racing-pilóta átvette a vezetést, és hiába csökkent a távolság közötte és Daly között, az amerikai nem jutott előzés közelébe. A francia harmadik győzelmét szerezte az IndyCar-ban, és zsinórban a másodikat Detroitban, hiszen a tavalyi duplaforduló második futamán is ő diadalmaskodott.

Végeredmény:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: