DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Hamilton szerint az IndyCar „már nem cool”

Fernando Alonsóval ellentétben az F1-es mezőny két brit világbajnoka, Jenson Button és Lewis Hamilton nem lelkesedik az amerikai együléses versenyzésért, utóbbi szerint az autók egyszerűen nem elég vonzóak.

Régóta nem titok, hogy a Formula-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso érdeklődik a Le Mans-i versenyzés iránt, nem olyan rég pedig azt is elárulta, az indianapolisi 500 mérföldes futamon is rajthoz állna. A 34 éves versenyző elmondása szerint szívesen megnyerné a három legrangosabbnak mondott autóversenyt: a Monacói Nagydíjat, a 24 órást és az Indy 500-at. A mesterhármasból egyedül Monte-Carlót pipálhatja ki, ahol 2006-ban és 2007-ben győzött.



Az Auto Motor und Sport két másik bajnokot is megkérdezett, vonzza-e őket az IndyCar. Jenson Button nyert korábban Monacóban és szintén érdekli Le Mans, ugyanez azonban nem mondható el a tengerentúli együléses szériáról: „Túlságosan veszélyes” – hozta fel ellenérvét a 2009-es bajnok, míg Lewis Hamilton szerint a széria egyszerűen már nem elég attraktív. „Amikor Nigel Mansell ott versenyzett 1993-ban, az autók még coolok voltak. Ma már ez nincsen így” – mondta a háromszoros szezongyőztes.

Az egyetlen versenyző, aki az úgynevezett „Motorsport Hármas Koronájával”, azaz Monaco, Le Mans és Indianapolis megnyerésével büszkélkedhet, a kétszeres F1-es világbajnok, Graham Hill. A hercegségben ötször győzött (először 1963-ban), 1965-ben megnyerte Indyt, 1972-ben pedig a 24 órást viadalt. Másoknak csak a bravúr két feltétele sikerült: Bruce McLaren és Jochen Rindt Monacóban és Le Mans-ban, Juan Pablo Montoya Monacóban és az 500-ason győzött, míg A.J. Foyt Indianapolisban és a 24 óráson nyert karrierje során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: