DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

IndyCar: Kigyulladt a versenyautót szállító kamion

A teherautó személyzetének gyors reakcióján múlt, hogy Sebastien Bourdais-nek nem kell kihagynia az IndyCar hétvégi futamát, miután megakadályozták, hogy kár keletkezzen a francia versenyautójában.

Nagyobb is lehetett volna a baj a KVSH Racing háza táján, amikor tűz ütött ki a csapat felszerelését a Phoenix International Raceway-re szállító kamionban. A jármű az alakulat főhadiszállásáról, Indianapolisból vágott neki az Arizona állam fővárosáig tartó hosszú útnak, és már majdnem elért a célállomásig, amikor nagyjából 40 kilométerrel a megérkezés előtt tűz keletkezdett a kamion hátsó tengelyének környékén. A szállítón komoly károk keletkeztek, de szerencsére sem a személyzet, sem a versenyhétvégéhez szükséges felszerelés nem sérült meg.

sebassfireabc15aztwittercom



A balszerencsés eset hírét először Bourdais közölte, majd a KVSH főnöke, Steve Moore kiadott egy közleményt a történtekről, hogy megnyugtassa az aggódókat:

„Mindenekelőtt a jó hír az, hogy a csapatunk mindkét tagja, John Phil Davis és Eric Stewart sem sérültek meg. A második legfontosabb pedig az, hogy az autók és a felszerelések is sértetlenek maradtak. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért két tapasztalt és remekül képzett szállítási szakemberünk van, akik gyors óvintézkedéseket tettek. Nélkülük sokkal rosszabb is lehetett volna a helyzet. A KVSH Racing emellett szeretne köszönetet mondani más csapatok tagjainak, valamint a helyi tűzoltóságnak és rendőrségnek a segítségért” - mondta Moore.

Ebben az évben Bourdais a Chevrolet-ket használó csapat egyetlen pilótája - a tavaly két győzelmet szerző négyszeres ChampCar-bajnok az IndyCar szezonnyitóján nem jutott el a célig, így ezen a hétvégén, a naptárba egy évtized után visszatérő phoenixi oválon nagyobb sikert remél. Csapata azért meg fogja érezni a kamionnal történt baleset hatásait, hiszen alternatív szállítási módokat kell találniuk a hétvége hátralévő részére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: