Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
USA

Különös hírek érkeznek Amerikából

Miközben javában zajlik az F1-es tesztszezon, figyelmünket érdekes egy pillanatra a tengerentúlra fordítani, hiszen két nagyon érdekes hírt kaptunk az amerikai versenyzés csúcsszériáiból.

Ritkán hallható büntetést osztottak ki az észak-amerikai sportautózás csúcskategóriájában, az IMSA által szervezett egyesített sportautó-bajnokságban a daytonai 24 órás versenyt követően: mind az öt, a GT Daytona kategóriában szereplő GT3-as Lamborghini Huracant 5-5 perces időbüntetéssel sújtották a versenyt követően, mivel megsértették a teljesítménykompenzációra vonatkozó szabályokat.

lambo_huracan_gt3

A legendás versenyen kategóriájában fölényesen a leggyorsabbnak bizonyuló autó teljesítményéről ugyanis előzetesen szándékosan fals információt adtak, ami ahhoz vezetett, hogy a teljesítmény-kiegyensúlyozó folyamatban során jogosulatlan előnyhöz jutottak. A Huracanok egyébként nagyszerű teljesítményük ellenére sem kerültek az élmezőnybe a versenyen, a legjobb egységeket egy ütközés, illetve egy felesleges tankolás fosztotta meg a sikertől.

Az IndyCar háza tájáról szintén egy érdekes hír látott napvilágot, mely szerint a szeptember 18-i, sonomai szezonzárót követően október 9-én rendeznének egy utolsó, bajnokságon kívüli futamot, méghozzá a tervek szerint az Államokon (és Kanadán) kívül. A két legerősebb jelölt Mexikó és a Közel-Kelet lehet a Racer magazin szerint, mely lap egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy ez csupán egy terv, s még hosszú hetekig eltarthat, mire végleges döntés születik az ügyben.

Időközben az is egyre valószínűbbnek látszik, hogy az Andretti negyedik, Bryan Hertával közösen nevezett autóját Alexander Rossi foglalhatja majd el, aki saját bevallása szerint Rio Haryanto miatt esett el az F1-es üléstől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?