DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Jövőre a Hungaroringre jön a TCR

Megjelent a TCR International Series 2017-es versenynaptára: a nemzetközi túraautó-bajnokság mezőnye 2017. július 2-án a Hungaroringen lép pályára magyar résztvevővel, a B3 Racing Teammel az indulók között.

A TCR SA kiadta a 2017-es TCR International Series előzetes versenynaptárát a 2017-es szezonra, amelyben összesen 10 forduló szerepel, köztük három Forma-1-es helyszínnel Bahreinben, Monacóban és Abu-Dhabiban, valamint belgumi Spában az FIA Hosszútávú-világbajnokságával közösen.

A szezon 2017. április 2-án kezdődik a grúziai Rustavi International Motoparkban, ahol ez lesz az első nemzetközi autóverseny, majd közel-keleti és európai helyszínek után a versenyzők a Hungaroringre is ellátogatnak. Az öreg kontinenstől a németországi Oschersleben aszfaltján vesznek búcsút.

A bajnokság utolsó harmadát jövőre is a Közel-Keleten és Ázsiában rendezik a thaiföldi Buriram pályáján, ezután várhatóan Koreában, és Abu-Dhabiban, az F1-es szezonzárón is rendeznek versenyeket.

borkovic_spa_tcr



A TCR International Series mezőnyében magyar csapat is szerepel. A B3 Racing Team színeiben a 2016-os szezon során a sorozat legfiatalabb tagja, Tassi Attila, az FIA European Touring Car Cup 2015-ös győztese, Dušan Borković, valamint a szlovák Mat'o Homola indult a futamokon. A csapat Homola révén egy futamgyőzelmet, összesen 3 leggyorsabb versenykört, és 10 dobogós helyet ért el. Az egyiket a mindössze 17 esztendős Tassi szerezte.

TCR International Series, 2017-es előzetes versenynaptár

2017. április 2. – Grúzia, Rustavi International Motopark
2017. április 17. – Bahrein, Bahrain International Circuit (F1)
2017. május 7. – Belgium, Circuit de Spa-Francorchamps, Belgium (WEC)
2017. május 28. – Monaco, Circuit de Monaco (F1)
2017. június 11. – Ausztria, Salzburgring
2017. július 2. – MAGYARORSZÁG, HUNGARORING
2017. július 9. – Németország, Motorsport Arena Oschersleben
2017. szeptember 3. – Thaiföld, Chang International Circuit
2017. október 8. – Korea/Kína
2017. november 26. – Abu Dhabi, Yas Marina Circuit (F1)

A B3 Racing Team

A nemzetközi szinten is sikeres B3 Racing Team 2010-ben alakult, és különböző magyar autóverseny-sorozatokban elért győzelmek után a csapat 2014 óta külföldi bajnokságokban is helytáll. 2015-ben a szerb Dušan Borković-ot hozzásegítették az FIA European Touring Car Cup megnyeréséhez, 2016-ban pedig Mat'o Homola ért el futamgyőzelmet a TCR International Series mezőnyében.

A TCR International Series

A TCR International Series-t 2015-ben Marcello Lotti, az FIA Túraautó Világbajnokság korábbi szervezője hozta létre azzal a céllal, hogy a TC3-as szabvány szerint épített versenyautókat használó nemzeti bajnokságok résztvevői egy rangos nemzetközi sorozatban is összemérhessék tudásukat. A szezon 11 versenyhétvégéből áll Európa, a Közel-Kelet és Ázsia pályáin, alkalomszerűen a Forma-1-es világbajnokság programjának részeként.

A versenysorozat minden állomásán két sprintfutamot rendeznek SEAT, VW, Honda, Alfa Romeo és egyéb típusú autók részvételével. A versenyeken a Forma-1 pontozási rendszerét alkalmazzák, de bónuszpontok járnak az időmérő első 5 helyezésének megszerzéséért is. Az adott hétvége második futamának rajtsorrendje az időmérő első 10 helyezettjének megfordításával alakul ki. A dinamikusan fejlődő versenysorozat futamai élőben követhetők az interneten, és összefoglaló formájában a Sport Televízió műsorán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: