DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

TCR: Tassi Attila képviseli az új generációt

A fiatal, 16 éves versenyző Tassi Attila képviselheti a B3 Racing színeiben Magyarországot a tavaly indult, de már most is nagyon komoly mezőnyt felvonultató túraautós sorozatban a TCR-ben.

A csapat és a pilóta kapcsolata nem új keletű, hisz a „kis” Tassi pályafutása a B3 Racingnél indult 2012-ben. Az akkor alig 12 éves, rendkívül tehetséges kissrác, sokakhoz hasonlóan, a Suzuki kupában kezdte a versenyzést. Bár voltak, akik kétségbe vonták a fiatal versenyző helyét a felnőttek mezőnyében, Attila bebizonyította, hogy nem véletlenül kapta meg a versenyzői engedélyt. Az első év után a B3 Racing és a versenyző útjai ideiglenesen elváltak, de a csapat továbbra is figyelemmel kísérte eredményeit. A sikeres Suzuki kupás évek után Attila új kihívást keresett és 2015-ben, egy SEAT Leonos tesztelést követően ismét a B3 Racing színeiben versenyezhetett, ezúttal már egy európai kupasorozatban a SEAT Leon EuroCup-ban. A versenyévad közepébe csöppenő Tassi Ati fejlődése és elkötelezettsége a versenyzés iránt meggyőzte a csapatot, hogy velük a helye a világbajnoki sorozatban is.

Tassi



Tassi Attila: „Hatalmas megtiszteltetés és egyben óriási lehetőség is számomra, hogy alig betöltve a TCR-es induláshoz szükséges alsó korhatárt (16 év) képviselhetem hazámat és csapatomat egy világbajnokságon. Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy ez mindemellett rendkívüli felelősség, ezért már most is komolyan készülök az előttünk álló sorozatra. Sok időt töltök a szimulátor előtt, gyakorolva a számomra ismeretlen pályákat és az edzőteremben is, hogy megfelelő erőnléti állapotba hozzam magam az első Bahreini futamra. Tudom, hogy a legfiatalabb versenyzőként, nem lesz egyszerű a helyzetem a sok tapasztalt pilóta között, de kiváló csapat áll mögöttem, nagyszerű versenyzőtársaktól tanulhatok Dusan Borkovic és Mato Homola személyében és nem mellékesen bízom saját tudásomban, különben nem vágnék bele egy ekkora kihívásba. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megháláljam támogatóimnak, köztük kiemelten szüleimnek, azt a sok segítséget, amely nélkül nem tartanék most itt, és bebizonyítom a nagyszerű szurkolótáboromnak, hogy érdemes lesz továbbra is követni pályafutásom. Célom, hogy minél előbb elérjem, hogy már ne csak a fiatal újoncot, hanem a komoly riválist lássák bennem ellenfeleim a pályán.”

IMG_7657 copy

Bári Dávid technikai igazgató, B3 Racing: „Attika tehetségéhez nem fér kétség, aki követte a pályafutását az elmúlt években pontosan tudja, milyen potenciál rejtőzik benne. Piszkosul fiatal, elkötelezett, áldozatkész és rendkívül motivált, hogy idővel Magyarország legjobb versenyzői között legyen. Nem véletlenül kapott bizonyítási lehetőséget tavaly a SEAT Leon Eurocup-ban sem. Eddig közös titkunk volt, amit mi az adatgyűjtői rendszer adatait fürkészve láttunk, most viszont büszkén jelenthetjük ki; nekünk Ő a következő generáció, a bizalmunk az övé.

Tapasztalt és már bizonyított csapattársai mellett nem lesz egyszerű helyzetben, de én azt gondolom kevés ennél nagyobb lehetőség létezik a bizonyításra és a tanulásra. Tanulnia persze nem csak a versenypályán kell, kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy az iskolapadban is a maximumot hozza ki magából a sűrű versenynaptár ellenére is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: