DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Nagy Dani: Villantak az oroszlán körmei

A TCR Nemzetközi Széria elmúlt hétvégi, Red Bull Ring-i fordulóján a Zengő Motorsport egy újabb fiatal magyar pilótát állított csatasorba Nagy Dániel személyében, aki egyből bizonyította is tehetségét.



Az üröm az örömben, hogy mindez a verseny végeredményében nem köszönt vissza látható formában, mivel a tinédzserkorú pilóta hiába villantotta meg oroszlánkörmeit a SEAT Leonnal, egy az időmérő edzésen elért bravúros 3. hely formájában, az első futam első körében egy picit gyengébben sikerült rajtot követően bekerült a húsdarálóba, ahol ezúttal a hús nem túl hálás szerepét töltötte be…

A végeredmény egy falnak csapódott, összetört autó, amit a csapat a második futamra már nem tudott helyrehozni, így egy egyébként nagyon ígéretes hétvége ért fájóan korai véget a magyar különítmény számára.

„Sajnos ennek a hétvégének vége” – konstatálta a szomorú tényt sportolói facebook oldalán Nagy Dani az első futamot követően. „Rettentően sajnálom, de ez a sport sajnos ilyen. Egy közepes rajt után Oriolának sajnos hagytam egy kis helyet belül, utána letolt a pályáról, legalább négyen megelőztek, és aztán a kör végén jött a baj.” 

„A tavalyi SEAT Leon Európa-kupa bajnok Pol Rosell lecsúszott a 8-as kanyarban, majd a 9-esben én voltan belül, ő egy kicsit előrébb kívül, beszorított belülre, majd a kijáraton próbált befelé húzni, visszajönni a pályára, amit már nem volt esélyem lekövetni. Összeértünk és a csattanás után az autóm irányíthatatlanul a falban kötött ki. Nagyon meglepett a mezőny keménysége, erre még én sem számítottam. Sok-sok tapasztalatot kell még szereznem ezek az autók között, hogy igazán oda tudjak tenni egy versenyt. Egyszerűen bedaráltak. Most nehéz bármit is mondani, természetesen nagyon csalódott vagyok, köszönöm mindazoknak, akik hittek bennem, és mellettem álltak, a rengeteg segítséget, támogatást! Sokat tanultam, és még keményebben fogok edzeni, készülni a versenyekre!” – tekintett máris előre az ifjú pilóta, aki remélhetőleg bőven kap még hasonló bizonyítási lehetőségeket az élettől, hogy megmutassa és kamatoztassa versenyzői tehetségét. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: