DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

A SEAT Sport átadta a 100. Leon Cup Racer-t

A SEAT Sport átadta a századik SEAT Leon Cup Racer versenyautót, amelyet a Target Competition csapat vehetett át abrera-i (Barcelona) központjukban. Ezt a jelentős számot mindössze tizennégy hónap alatt érte el a SEAT Sport, amely elképesztő kereslettel és érdeklődéssel szembesült. Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöke és Jaime Puig, a SEAT Sport igazgatója adták át a 100. SEAT Leon Cup Racer versenyautót a Target Competition csapat képviselőinek.

Az osztrák csapat pillanatnyilag öt versenyautóval képviselteti magát a 2015-ös SEAT Leon Eurocup sorozat három versenyén. A jelenleg hatodik, összesen pedig tizenegyedik autó a fiatal holland versernyző, Loris Hezemans kezeibe kerül. A csapat további három versenygéppel vesz részt a TCR International Series küzdelmeiben is. Ez az elköteleződés újabb bizonyítéka annak az erősödő bizalomnak, amelyet a teljes egészében a SEAT Sport által tervezett SEAT Leon Cup Racer vívott ki magának.

vd32858_100_sport



A 100. SEAT Leon Cup Racer bemutatkozására a július 4-5.-i hétvégéig kell várni, a Target Competition csapat ugyanis a SEAT Leon Eurocup következő versenyén veti be a jubileumi versenyautót.

“A SEAT Leon Cup Racer körül egyre csak gyűlnek a rajongók és a követők. Ennek oka, hogy egy rendkívül versenyképes autóról van szó, ezt megmutatta és bizonyította már minden olyan sorozatban, ahol rajthoz állt. A SEAT Leon Cup Racer versenyautó menetteljesítményéről kétliteres turbófeltöltésű motor gondoskodik, amely 330 lóerős teljesítményre képes, és amelyhez egy hatfokozatú, dupla kuplungos váltó kapcsolódik. Igen könnyű autó, alacsony súlyponttal, amelynek köszönhetően igen gyors és élvezetes vele az autózás. El kell mondjam továbbá, hogy nagyon büszkék vagyunk a SEAT Leon Cup Racer fogadtatására és arra a munkára, amelyet szakembereink nap, mint nap végeznek a SEAT-nál. Így jöhetett létre az a híd, amely összeköti a versenypályák világát a hétköznapi városi használattal: a SEAT Leon Cupra.” – tette hozzá Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: