DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Lewis Hamilton öccse is a BTCC-ben versenyez

A brit túraautó-bajnokság hivatalos médianapja egy nagy bejelentést is tartogatott, az F1 világbajnokának testvére, Nicolas Hamilton ugyanis idén ebben a sorozatban fog versenyezni.

Nicolas Hamiltonnal az F1-es versenyek közvetítéseiben találkozhattunk először, Lewis Hamilton öccse a nagy testvér nyomdokaiban kezdett maga is versenyezni néhány évvel ezelőtt – ami már önmagában bravúr, ugyanis a 22 éves angol újszülöttkori agykárosodás miatt születése óta mozgásproblémákkal küzd. Idén eddigi pályafutása csúcsára jutott el, hazája legrangosabb versenysorozata, a BTCC öt fordulóján fog rajthoz állni (összesen tízből), az AmD Tuning Audi S3-asával, amelyet tavaly Robb Holland vezetett.

„Olyan távoli cél volt ez. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy sikerüljön, nagyszerű, hogy most végre olyan pozícióban vagyok, hogy versenyezhetek” – mondta az Autosport lapnak Nicolas Hamilton, aki június 28-án, Croftban fog versenyezni először. „Olyan felkészült akarok lenni, amennyire csak lehetek. Arról szól, hogy fejlődjek versenyzőként, és megtanuljam a fogásokat. Izgalmas feladat.”



„Pillanatnyi állás szerint négy napot fogok tesztelni Croft előtt. Minden a pénzen múlik. Sokan azt gondolják, hogy mert Hamilton vagyok, zsáknyi pénzem van, miközben ezt az egészet én magam csinálom. Semmi pénzt, semmi segítséget nem kapok meg a családomtól” – árulta el Hamilton, aki azt sem titkolta, mi végső célja: „A terv egy teljes év 2016-ban. Ez a tanulásról fog szólni, egy nagy teszt a következő szezonra.”

Nicolas Hamilton 2012-ben és 2013-ban a brit Renault Clio Cup mezőnyében versenyzett, a tavalyi idényt nagy visszatérése előtt viszont kihagyta. Vele együtt 32 főre nőtt a 2015-ös nevezési lista. A BTCC médianapját és közös tesztjét ma tartják Donington Parkban, ahonnan a nap későbbi szakaszában fotókkal és beszámolóval jelentkezünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: