DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

WRC-legendákkal lehet tele a jövő évi Dakar

Mikko Hirvonen indulása a közelmúltban eldőlt, az Autosport lap értesülései szerint pedig két korábbi ellenfél, Sebastien Loeb és Petter Solberg is csatlakozhat hozzá.

A sportág legendája, Loeb mögött a rali-világbajnokságot négyszer is másodikként záró Mikko Hirvonen a 2014-es szezon végén vonult vissza a WRC-ből, de nem sokáig maradt tétlen: a hónapban elindította terepralis pályafutását, első versenyén, a Baja Aragonon rögtön harmadik lett, januárban pedig az X-raid Minijét vezeti a műfaj legrangosabb megmérettetésén, a Dakar Ralin.

Sebastien Loeb Dakar-részvételéről már hosszú ideje beszélnek, a kilencszeres világbajnok nemrég Marokkóban tesztel a Peugeot-nak, munkaadója, a Citroen pedig – a két márka azonos tulajdonú – már közölte, nem fogja megakadályozni az indulást. A döntés teljes mértékben Loeb kezében van.



Az Autosport pedig egy újabb jelöltet is felsorakoztatott a ralizás nagy alakjai közül, Petter Solberget, aki a Loeb dominanciája előtti utolsó évben, 2003-ban lett világbajnok a Subaruval, tavaly pedig a ralikrossz-világbajnokságot nyerte meg Citroennel. A pletykák szerint ő is a Peugeot egyik autóját vezetheti. Nyilatkozatában ezt nem ismerte el, azt viszont igen, hogy dolgozik az induláson:

„Megbeszéléseket folytatok a Dakarról. Ez olyasvalami, ami megmozdít engem, de mindenképp a helyes csapattal és autóval kell ott lennem. Ha odamegyek, rendesen akarok versenyezni” – fogalmazott.

Megkérdezték Hirvonent is, aki boldog lenne, ha régi ismerősökkel mehetne Dél-Amerikába. „Ha a Dakarra jönnek, igazán remek érzés lesz újból egymással megmérkőzni. Látnunk kell még, hogyan haladnak a terveik, de jó lenne, ha harcolhatnánk egymás ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: