DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Gamerek közt keresi új szimulátorosát a McLaren

Rendhagyó megmérettetést írt ki a McLaren: az utca emberéből bárki a csapat fejlesztőpilótájává válhat. Mindössze az kell hozzá, hogy a világ leggyorsabb gamere legyen, és megverjen egy halom ellenfelet, akik ugyanezt gondolják magukról.

Talán a Formula-E által összehozott Vegas eRace ihlette meg a McLarent, melyen a világ legjobb hobbiszimulátorosait eresztették össze a profi versenyzőkkel, egy holland játékos pedig mindenkit legyőzött. Mindenesetre most a wokingi istálló is meghirdette saját, „World’s Fastest Gamer”, azaz „a világ leggyorsabb gamere” versenyét, melynek tétje a McLaren egy hivatalos szimulátorversenyzői pozíciója.

A lebonyolítás a következő lesz: a jelentkezőknek előbb többféle szimulátorral, különböző platformokon kell megmérkőznie, majd a legjobb tíz ősszel a McLaren főhadiszállásán csap össze a döntőben. A győztes egyéves szerződést kap F1-es szimulátorversenyzőként, és együtt dolgozhat a csapat mérnökeivel a gyárban és a pályákon.

A McLaren büszkén hangoztatja, hogy első Formula-1-es csapatként száll be az eSport egyre virágzóbb üzletébe – az Indy 500-as program után ismét valami újszerűre vállalkoznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: