DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Ralikrossz

Ken Block 2017-ben a bajnoki címre tör

Bár a világ egyik legismertebb autóversenyzője, Ken Blockot elsősorban nem a pályán nyújtott teljesítménye tette híressé – ezen kíván jövőre változtatni az amerikai sztár, aki Magyarországról is beszélt nekünk.

A mindenekelőtt gymkhana-videóiról híressé vált amerikai rali-, illetve ralikrosszversenyzővel, Ken Blockkal a Monster jóvoltából készíthettünk egy interjút a WRX lettországi fordulóján. A korábban a Rally America-sorozatban, illetve a Global Rallycross Championshipben is futamgyőzelmeket szerző 48 éves pilóta tavalyelőtti debütálása után idén már teljes szezont fut a világbajnokságban, ahol idén közé tartozik.

8cabf6a0a8a238a7a7307c3fc4c4f0fa



Blockot többek közt arról kérdeztük, mit vár magától és csapatától, a Hoonigan Racing Divisiontől (melynek egyúttal csapatfőnöke is) a következő szezonban az idei „tanulóévet” követően: „Az elsődleges célunk, hogy Andreasnak és nekem is olyan autónk legyen jövőre, amivel képesek vagyunk futamokat nyerni, sőt a bajnoki címre is lehet esélyünk. Mindkettőnknek ez a célja azt követően, hogy az idei év a fejlesztés jegyében telt egy vadonatúj autóval, ami természetesen nem volt problémamentes.”

„Szóval idén azért dolgozunk, hogy jövőre, de legkésőbb két év múlva az egyéni és a csapatbajnoki cím is a miénk legyen. Andreasnak és nekem is nagyon fontos, hogy csapatként tudjunk együttműködni a céljainkért. Ebben a fejlesztésről szóló évben nagyon eredményesek voltunk, s Andreasnak sikerült is megnyernie két versenyt, amivel teljesítettük a várakozásokat. Alig várjuk a következő évet” – mondta Block, azt is hangsúlyozta, hogy remek kapcsolat van csapattársával (aki egyben alkalmazottja is), s kimondottan azért is esett rá a választásuk, mert személyisége megkönnyíti a közös munkát.

Az interjú végén, melyet teljes egészében a novemberi Autósport és Formula Magazinban olvashattok, Blockot arról is megkérdeztük, milyen tapasztalatai vannak Magyarországról: „Jártam már Budapesten, egy a Fiesta ST bemutatásához kötődő rendezvényen. Az esemény a belvárosban volt egy jégpályán, persze jég nem volt rajta!” – mondta nevetve a versenyző, akinek kellemes emlékei vannak: „Gyönyörű város tele kedves emberekkel, nagyon élveztem az ott töltött időmet, talán hamarosan ismét ellátogatok oda.”

 

A novemberi Autósport és Formula Magazinban olvashatjátok a teljes interjút, melyben Block többek között arról is beszélt, meddig folytatja még a gymkhana-videókat, mit gondol az őt érő kritikákról, s arról is, láthatjuk-e őt valaha a Dakaron versenyezni?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: