DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Megszerezte első ORB-futamgyőzelmét Ranga Péter

Pályafutása első abszolút sikerét könyvelhette el a fiatal skodás, a visszatérő Benik dobogóra állhatott, Herczig a negyedik helyig kapaszkodott fel és növelte előnyét a bajnokságban.

A szombati ítéletidő és meglepetésekkel, defektekkel teli első két gyorsasági után "hagyományosabb" napra készült az ORB mezőnye a Veszprém Ralin, de a vasárnapi első szakaszon az egyik kicsúszó előfutó mentése annyira elhúzódott, hogy rögtön törölték és etappá minősítették a gyorsaságit. Ennek nem örült a két bajnokesélyes, Herczig Norbert és Hadik András, hiszen a szombati defektjeik miatt nekik minden elvett kilométer duplán fájt, amely csökkentette a felzárkózásuk esélyét.

Ennek ellenére ez a két pilóta uralta a vasárnapi szakaszokat, Herczig három, Hadik két gyorsaságit nyert, míg más egyet sem - kettejük párviadalából végül a címvédő jött ki jobban, mert az utolsó előtti pályán megelőzte riválisát, Kazár Miklóst és Balogh Jánost is, így három helyet javítva végül negyedikként zárta a murvás versenyt. 

A győzelemért folyó csatában viszont nem történt változás, az elsőként rajtoló, így a pályákat takarító, viszont a porral egyedüliként nem bajlódó Ranga Péter pályafutása első abszolút győzelmét szerezte meg a Skoda Fabiával, így érthetően boldog volt a célban - alaposan letette a névjegyét és jelezte, hogy számolni kell vele a bajnokság hajrájában. Neki ezen a napon már csak a korábbi háromszoros bajnok Benik Balázsra kellett figyelni, de a sok év kihagyás után visszatérő pilóta túlcsúszott egy kanyarban, tolatnia kellett, így nem tudta csökkenteni hátrányát, maradt második - ezzel együtt parádés futamot produkált és bizonyította, hogy továbbra is a magyar rali egyik legjobbja.

A dobogó alsó fokára már-már megszokott módon a Vincze-Bazsó kettős állhatott fel, az öt futamból idén negyedszer ért célba harmadikként ez a duó. A negyedik Herczig mögött végül Kazár Miklós lett az ötödik, Hadik a hatodik, az első tízben pedig még Balogh, ifj. Ranga, ifj. Kiss és az első R5-ös futamát teljesítő Vizelli követelt magának még helyet.

A power stage-ért járó pluszpontok közül viszont Hadik szerezte meg a legtöbbet, mögötte Hercziggel és Rangával.

A Veszprém Rali végeredménye:

1. Ranga Péter - Szőke Tamás        Skoda Fabia R5    1:02:15,9
2. Benik Balázs - Rácz Bence          Skoda Fabia R5    +7,4
3. Vincze Ferenc - Bazsó Attila        Skoda Fabia R5    +47,9
4. Herczig Norbert - Bacigál Igor     Skoda Fabia R5    +1:00,6
5. Kazár Miklós - Ferencz Ramón     Ford Fiesta R5     +1:07,0

MOL Racing Fuel RST logo_800 px_1



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: