DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Kazár ígéri, hogy megoldja a feladatot

Ha a tavalyi esetre gondol, még mindig görcsbe rándul a többszörös magyar bajnok gyomra, de most felkészültek a Veszprém Ralira és szeretnének az élmezőnnyel csatázni.

Készül a remélt nagy visszatérésre Kazár Miklós: a Pro Racers pilótája navigátorával, Ferencz Ramónnal a lehető legaprólékosabban felépítette felkészülését a hétvégi Veszprém Rallye-ra. Murvás talajon teszteltek, ahol érezhetően jobban muzsikált a Ford Fiesta R5-ös, így abban bíznak a csapat tagjai, hogy újra a közvetlen élmezőnnyel harcolhatnak a legjobb helyezésekért. Csak egyet kérnek a sorstól: helyi buszjárat idén messze kerülje el a verseny helyszínét.

kazar-miklos-2017-veszprem-rali-02



Nincs mit tagadni, eddig nem a terveknek megfelelően sikerült a 2017-es Magyar Rallye Bajnokság Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón számára. Ráadásul több okból is vissza kellett lépniük a legutolsó, székesfehérvári versenyen, ám ezen a hétvégén egyik kedvenc viadalán, a Veszprém Rallye-n bizonyítaná a Pro Racers duója, hogy továbbra is a legjobbak között van a helyük. Tavaly fantasztikusan szerepeltek a versenyen, egészen addig az abszolút második helyén álltak, amíg a helyi buszjárat neki nem ment a Fordnak, széttörve ezzel nemcsak az autót, hanem Kazárék álmát is. Idén mindenképpen szeretnének célba érni – nem is akármelyik pozícióban –, és ennek érdekében egy nagyon komoly felkészülési programot hajtottak végre. Az autó beállításait sikerült a veszprémi pályákhoz hangolni, sőt a Ford Fiesta R5-ös teljesítményét is tudták fokozni, és egy komoly teszten sikerült az autót élesben kipróbálni.

„Ha eszembe jut a tavalyi eset, még mindig összerándul a gyomrom. Őszintén remélem, hogy idén semmilyen buszt nem engednek be oda, ahol a versenyautók haladnak vagy várakoznak. A csapat hangulata változatlanul jó, bízunk egymásban, a motiváltságunk az egekben van. Ráadásul az autó teljesítménye javult, a beállítások megvannak a pályákra, és az időjárás változásaira is felkészültünk, noha szinte minden előrejelzés kánikulát jósol a viadal idejére. Mindent megteszünk majd azért, hogy visszatérjünk a legjobbak közé. Nehéz lesz, de ígérem, hogy megoldjuk! Szeretünk itt menni, tavaly akár győzhettünk is volna, amikor… De hagyjuk is, a murvás talajon szeretünk menni, így mindenképpen támadni fogunk az első pillanattól kezdve” – jelentette ki Kazár Miklós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: