DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Herczig: Indul a murvás szezon!

Vajon mit hoz a pénteki murvás kvalifikáció? A kérdés jó, de a választ csak a hétvégén megrendezésre kerülő Iseum Szombathely Rali kvalifikációs gyorsasági szakasza után tudhatjuk meg.

Az aszfaltos miskolci és ózdi versenyhétvégét követően ugyanis az ORB mezőnye átteszi székhelyét a nyugati országrészbe. Az előttünk álló hétvégén, szombathelyi központtal folytatódik a versenyszezon. Az izgalom nagy, hiszen a párosok éles versenykörülmények között utoljára tavaly júniusban versenyezhettek murván. Ráadásul itt a péntek délutáni külön program, ami az összetett pontszámok alapján az első 15 helyezett életét még színesebbé, érdekesebbé teheti.

srth-2017-iseum-rali-elozetes-01



- Nagyon kíváncsi vagyok a kvalifikációs szakaszra, soha nem vettem még részt hasonló megmérettetésen. – fogalmazott Herczig Norbert. Ezzel a plusz szakasszal ugyan az első 15 versenyzőpárosnak egy kicsit előbb elkezdődik majd a verseny, de ezt mi egyáltalán nem bánjuk, hiszen egy nagyon érdekes taktikai „játék” részesei lehetünk. Azok a versenyzőpárosok ugyanis, akik a kvalifikációs szakaszon (a szombathelyi Katlanban) pénteken délután a legjobban szerepelnek majd, azok választhatnak maguknak a szombati versenynapra elsőként rajtpozíciót. Véleményünk szerint ez az újdonság nagyon jó hatással lesz a mezőnyre. Ennek köszönhetően, az itt megszerzett előnyt-hátrányt nagyon okosan, taktikusan ki lehet majd használni.

A SKODA Rally Team Hungaria párosa csütörtökön a megszokottak szerint egy hosszabb teszten vesz részt, ahol az év első murvás futamát megelőző beállításokat tesztelik majd. Ezt követően pedig pénteken indul a verseny. Először a kvalifikációs futam, majd ezt követően a rajtceremónia, szombattól pedig a hosszú egyenesekkel, derékszögű kanyarokkal teletűzdelt gyorsasági szakaszok várnak Norbira, Igorra. Az SRTH számára a tavalyi Szombathely Rallye nagyon jól sikerült, hiszen Norbiék győzni tudtak. Úgy gondoljuk, most is nagy csatára és eredményes hétvégére készülnek.

srth-2017-iseum-rali-elozetes-02

- Az a célunk, hogy idén is ott legyünk a legjobbak között, csakúgy, mint legutóbb Ózdon és azt megelőzően Miskolcon – folytatta Herczig Norbi. Különleges taktikával nem készülünk, hiszen minden versenyzőpáros tudja, hogy a szombathelyi szakaszokat a jól eltalált féktávokkal és kigyorsításokkal lehet megnyerni. Mindannyiunk számára ez a feladat. A csapat hangulata egyébként nagyon pozitív. Köszönjük a szakág vezetőségének, hogy 3 hetente versenyautóban ülhetünk, mert így abszolút folyamatos a lendületünk. Felfokozott izgalommal várjuk a kvalifikációs rajtot és készülünk a melegre is, bár az előrejelzések szerint lehet szél és eső is, ami egy kicsit megkavarhatja a mezőnyt.

Az idei Iseum Szombathely Rali mezőnyére 530 kilométernyi táv vár, amelyből több, mint 130 km-t gyorsasági szakaszokon kell majd teljesíteniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: