DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Ollé-Tóth: Korai búcsú Miskolcon

Egy bagatell technikai hiba miatt fejezte be ideje korán versenyét az AS Rallyesport Europe versenypárosa, Ollé Sándor és Tóth Zsolt a bajnokság második futamán, Miskolcon. Így a pontok nélkül távozó kettős, egyre jobban töri a fejét egy esetleges autóváltáson…

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Komolyan felkészültünk az idény második futamára, Miskolcra. Az előzetes teszteken az autó is jól működött, így kíváncsian vártuk a viadalt. Az első szakasz előtt, sokat tanakodtunk, hogy milyen abronccsal menjünk, hiszen az időjárás kiszámíthatatlan volt, az intermedia mellett döntöttünk, újat azonban már nem sikerült vásárolnunk, mert elfogyott, így használt gumikat tettünk fel. Ennek ellenére jól sikerült az első nap, 4-5 másodpercen belül állt az egész élmezőny.

DuEn_22MiskolcRallye2016_1616_resize



Izgatottan vártuk a második napot, sajnos rögtön a nyitó gyorsasági szakaszon valami oknál fogva lógott a hátsó fenéklemez-védő –ez az elem védi az autó egész alját-, ami nagy zajjal járt, ez hátráltatott minket. A második gyorson ez le is szakadt, emiatt megsérültek vezetékek, folyamatosan hibát jelzett a komputer. Az ezt követő szakaszon le is tiltott az autó, kétszer kellett megállnunk a pályán. A hiba miatt annyit késtünk, hogy búcsúzni kényszerültünk. Az a baj, hogy nem is értem, hogyan eshetett le az alkatrész, valószínűleg megüthettük valamibe, de azt sem tudjuk, hogy hol, mert nem volt semmilyen esemény, ami ide vezethetett volna, nem estünk be sehol…

DuEn_22MiskolcRallye2016_1259_resize

Nagyon sajnáljuk, hogy egy technikai hiba miatt pontok nélkül tértünk haza.

Két hét múlva ismét murván tesszük magunkat próbára, amit nagyon szeretek. Három murva verseny következik, amit kíváncsian várok, mert be kell látnom, hogy aszfalton az R5-ös autók versenyképesebbek, nehéz velük tartani a tempót. Murván lehet, hogy könnyebb lesz!

DuEn_22MiskolcRallye2016_1257_resize

Most látjuk, hogy abszolútban kezdünk hátrébb csúszni, ez egyre jobban indokolttá teszi, hogy mi is váltsunk R5-re, nem szeretnénk a technika miatt lemaradni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: