DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Miskolc Rali: Az Esőember

A szélsőséges időjárásban bízik az AS Rallyesport Europe versenypárosa, Ollé Sándor és Tóth Zsolt a bajnokság második futamán, Miskolcon. A Ford Fiestás duó már több alkalommal bebizonyította, hogy esőben akár az első helyért is harcolhat, hiszen akkor az ügyesség számít nem a technikai háttér…

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Nagyon kedvelem ezeket a miskolci pályákat, a minőségüket tekintve dobálós rali pálya, nem a széles, tempós szakaszok. Várom már, régen versenyeztem rajtuk, sajnos az elmúlt évben nem tudtunk menni, jogtalanul nem engedtek minket elrajtolni. Idén a versenykiírás is csupán egy rövid tesztet és pályabejárást tesz lehetővé a hivatalos rész előtt, hiszen pénteken és szombaton zajlik a verseny. Pályafutásunk alatt már minden pályán mentünk, csak már nagyon régen, szeretni fogom őket, függetlenül az eredménytől. Persze bízom benne, hogy a technika ördöge most elkerül minket és nem kell műszaki hiba miatt visszavennünk a tempóból vagy befejezni a versenyt. Az Eger ralin történtek nem estek jól, először eltaktikáztuk magunkat a gumiválasztással, másodszor pedig megütöttük a Fiestát, ezért megrepedt az airbox, fars levegőt szívott, emiatt gyorsról-gyorsra lassult az autó, a szakasz végére már nagyon erőtlenné vált, szinte csak hörgött.

DuEn_EgerRallye2016_1101



Ezek miatt sem szeretnék görcsös lenni, mert csak akkor tudunk jókat autózni, ha felszabadultan versenyzünk. A Miskolc Rallye-n szeretnénk az abszolút ötbe férni, ez lett volna a célunk a nyitó viadalon is. Addig, amíg nincs, mindenki megfelelően ellenőrizve nagy meglepetések lehetnek, úgy gondolom előbb-utóbb rend lesz és akkor minden a helyére kerül. Az abroncskérdés most is lényeges lesz, ha mellényúlunk, akkor hátrányba kerülhetünk, így egy biztonságos autózással készülök. Az időjárást tekintve, mint mindig most is a szélsőségesre voksolnék, szeretném, ha esne az eső, mert akkor az autók közötti különbségek kiegyenlítődnének!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: