DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Kazár Miklós: Hozzám nőtt a Mitsubishi

Ebben az évben sokan meglepődtek azon, hogy a Kazár Miklós, Ferencz Ramón duó egy bajnoki futam kivételével mindig a régóta bevált Mitsubishi Lancer EVO IX-essel állt rajthoz.

A Maximmun Racing Team versenyzője úgy érzi nem döntöttek rosszul, hiszen valamennyi futamon felvették a versenyt a technikailag jobbnak tartott R5-sökkel, sőt, az esetekben többségében le is tudták azokat győzni. Természetesen az évzáró Mecsek Rallye-n is ezzel állnak rajthoz, és bíznak abban, hogy Kassa után a szezonzárón is győzni tudnak.

2015-kazár miklós-mitsubishi3



Már az év elején azon gondolkodott a Maximmun Racing Team duója, Kazár Miklós és Ferencz Ramón, hogy a rendelkezésükre álló két autó közül – a Ford Fiesta R5 és a Mitsubishi Lancer EVO IX – melyikkel álljanak majd rajthoz a bajnoki futamokon. Az első hónapok tesztversenyein a Mitsubishi, majd az első versenyen, Egerben a Forddal, onnantól kezdve végig a japán márkával versenyeztek. Döntésüket végül nem bánták meg, hiszen az eddigi hat versenyből egyet megnyertek, négyen pedig dobogón álltak, míg összetettben jelenleg a másodikok.

2015-kazár miklós-mitsubishi2

„Azt mindig is tudtuk, hogy a technikai sportokban a technika alapvetően befolyásolja az eredményességet. Természetesen mi is tisztában voltunk azzal, hogy az R5-ös autók talán fejlettebbek, ám hoztunk egy döntést, és amellett annak ellenére kitartottunk, hogy tudtuk,egész szezonban lesznek olyan dolgok, melyekben hátrányt szenvedhetünk riválisainkkal szemben. Ennek ellenére mi történt? A Skodán kívül minden R5-sel nemcsak felvettük a versenyt, nem véletlen, hogy le is győztük őket, és mi állunk jelenleg az összetett második helyén. Bevallom őszintén, nagyon hozzám nőtt a Mitsubishi, már-már érzelmi kötődés alakult ki köztünk. Az autót minden futamra maximálisan felkészítettük, nem véletlen, hogy néhány pályán nagyon jól mentünk, hiszen erősnek, versenyképesnek bizonyult. Bízom abban, hogy a legutóbbi, Kassán aratott győzelmünket a jövő hétvégén, a Mecsek Rallye-n is képesek leszünk megismételni” – jelentette ki Kazár Miklós.

2015-kazár miklós-mitsubishi1

 

A Maximmun Racing Team pilótája ugyanakkor hatszoros magyar bajnokként felfüggeszti a quadversenyzést. Mint elárulta, a döntésében jelentősen belejátszott az év eleji súlyos balesete is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: